Meny

Sveriges ambassad Pristina, Kosovo

Lokaltid Pristina
20:35
14 jul 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan från den 15 juli

UD har den 14 juli fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Ambassadens särskilda öppettider och visumansökningar

Särskilda öppettider
Med anledning av COVID19-pandemin har ambassaden särskilda öppettider. Möjligheten att besöka ambassaden är begränsad. Kontakta oss gärna via e-post eller telefon under våra öppettider. 

VSF håller stängt för visumansökningar
Normalt sätt handläggs visumansökningar i Kosovo av VFS kontor i Pristina. VFS har för tillfället stängt pga av coronapandemin. Vi återkommer med info när VFS öppnar igen. 

Kontakt och besökstider

Går det att resa till Kosovo?

Sverige avråder alla svenskar från icke nödvändiga resor till bl.a. Kosovo fram till den 31 augusti 2020. Se regeringens beslut.

Det är mycket viktigt att vara medveten om vad en avrådan innebär. En avrådan kan bl.a. betyda att dina reseförsäkringar inte gäller. Läs mer här.

UD AVRÅDER RESOR TILL KOSOVO

Resa till Sverige

Sverige har infört ett inreseförbud som gäller t.o.m. 31 augusti. Inreseförbudet gäller bl.a. kosovanska medborgare. För svenska medborgare, EU-medborgare och personer som är varaktigt bosatta i Sverige eller inom EU gäller inte inreseförbudet. Personer med uppehållstillstånd i Sverige men som inte är varaktigt bosatta i Sverige går det inte att resa till Sverige för tillfället.Sveriges inreseförbud
Kosovo öppnar i tre faser
Kosovos hälsoministerium

Regeringen presenterar nya utegångstider & plan för att öppna samhället

14 maj 2020

Regeringen har presenterat sin plan för att öppna upp samhället. I den planen ingår utökade tider då personer får vara ute samt att mindre butiker, verkstäder, biltvättar och dylika affärsverksamheter får öppna.

Nyheter

Vanliga frågor

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here