Besök i Paris den 24 maj av närings- och innovationsminister Mikael Damberg

22 maj 2018

Mikael Damberg besöker Paris med anledning av det fransk-svenska innovationspartnerskapet som undertecknades i Göteborg i november 2017. Mikael Damberg gör under sin vistelse ett besök på start up- och techmässan Viva Technology, som invigs av president Emmanuel Macron. Det blir ett tillfälle för Mikael Damberg att främja den svenska start up-scenen och att återse den franske presidenten. Närings- och innovationsministern kommer också besöka två forskningscenter för artificiell intelligens (AI) i Paris som Sverige har eller kommer att inleda samarbete med.

Viva Technology är Frankrikes största startup- och techmässa med en stor internationell publik. Ministrar, deltagare och företag från 103 länder och över 70 000 besökare väntas delta. Bland de över 300 talarna inom digital transformation finns Facebooks grundare och VD Mark Zuckerberg.

Mikael Damberg besöker två franska forskningscenter, Fujitsu AI Centre of Excellence, samt Inria (French Institute for Research in Computer Science and Automation), som ligger långt fram inom artificiell intelligens och som förbereder en satsning på en samverkansmiljö för AI. Den svenska regeringen presenterade den 16 maj en liknande satsning. 

Deltar i besöket gör även entreprenören Niklas Adalberth, grundare av företaget Klarna och stiftelsen Norrsken, Cecilia Sjöberg, avdelningschef för industriell utveckling på myndigheten Vinnova, samt Daniel Gillblad, vid forskningsinstitutet RISE SICS.

Konkreta steg kommer att tas under Mikael Dambergs besök för fransk-svensk samverkan inom artificiell intelligens inom ramen för det svensk-franska innovationspartnerskapet.

Svenska ambassaden arrangerar en pressträff i den svenska montern (K08, Hall 1) på Viva Technology den 24 maj kl 11.30 med Mikael Damberg och Veronika Wand-Danielsson, Sveriges ambassadör i Frankrike, för att presentera det fransk-svenska innovationspartnerskapet.
Separat inbjudan till pressträffen skickas ut tisdag 22 maj.

Klicka HÄR för ackreditering till Viva Technology
Klicka HÄR för Viva Technologys hemsida
Klicka HÄR för mer information om fransk-svenska innovationspartnerskapet

För mer information och ackreditering till pressträff i svenska montern:
Marica Finnsiö, pressattaché, Sverige ambassad i Paris
+33 (0)6 34 46 71 79
marica.finnsio@gov.se

Senast uppdaterad 22 maj 2018, 10.48