Temalunch med författaren och journalisten Tomas Lindbom om aktuell fransk politik

18 nov 2022, 12.30

Det är en spännande tid som väntar i fransk politik. På agendan finns en lång rad inrikespolitiska såväl som utrikespolitiska utmaningar. Vi tar hjälp av författaren och journalisten Tomas Lindbom för att diskutera aktuella frågor i fransk politik.

Ett halvår har passerat sedan president Macron återvaldes för en andra period. De parlamentariska förutsättningarna är nu annorlunda i jämförelse med de första fem åren.

För EU:s fortsatta utveckling och integration har President Macron och Frankrike haft stor betydelse tillsammans med Tyskland. Men med en försvagad fransk president och en ny tysk förbundskansler väcks frågor om hur den fransk-tyska axeln kommer att kunna fortsätta driva EU framåt. Och vad händer efter Macron? Kommer REM att fortsätta vara en kraft i fransk politik? Allt fler har börjat att diskutera vem som kan komma att ta över efter Macron.

Tomas Lindbom är författare och journalist som sedan tidigt 1970-tal periodvis är bosatt i Frankrike och ägnar sig åt att på heltid bevaka fransk politik. Han medverkar regelbundet som expertkommentator i Sveriges Radio och har just kommit ut med sin andra bok om Frankrike – "Macron och hans missnöjda folk".

 

Datum: Fredag den 18 november kl 12.30.

Plats: Svenska Klubben i Paris, 242 rue de Rivoli.

Vi samlas kl 12.30 i baren och till bords från kl 13.00.

I lunchen ingår fördrink i baren, huvudrätt, vin, dessert och kaffe.

Pris 37 € för medlemmar, 42 € för övriga.

Anmälan till Svenska Klubben : direction@cercle-suedois.com eller via telefon 0142607667.

Frågor: swedishpolicyforum@gmail.com

 

Varmt välkomna!

Svenska Klubben & Swedish Business and Policy Forum Paris (fd SNS Paris)

Senast uppdaterad 07 nov 2022, 16.38