Svenska skolan

Skolan vänder sig till barn och ungdomar för vilka svenska är ett levande språk, det vill säga svenska talas i vardagslag mellan barnen och en eller båda föräldrarna. Dessutom måste en av föräldrarna vara svensk medborgare.

Undervisningen

Syftet med verksamheten är att bibehålla och vidareutveckla barnens kunskaper i det svenska språket. Målet är att få grundläggande kunskaper om svenskt samhälle, svensk historia, geografi samt att även få erfarenhet och hemmastaddhet i svensk kultur.

Tre lördagar i månaden träffas vi på Svenska Skolan för att bevara vårt och våra barns modersmål men framför allt för att umgås, fika, leka, pyssla och lära. Barnen är uppdelade i två grupper med varsin lärare som talar flytande svenska och spanska. Lektionerna är uppdelade i två timmar med en rast där vi fikar tillsammans i mitten.

Finansiering av skolverksamheten

Svenska Skolföreningen i Santiago de Chile drivs med hjälp av statsbidrag från Sverige, donationer från svenska företag samt terminsavgifter. Avgiften för förskola och skola är CLP $ 30.000.-/barn och termin. Svenska skolföreningen i Santiago de Chile är sedan starten 1991 ansluten till föreningen ”Svenska Skolor i utlandet”, SUF.

 

Nyhet: Nu har vi även dragit igång en Lek- & sånggrupp för de minsta!

Tider: 10.00 – 12.30

Adress: Kangaroo House, Las Hualtatas 5442, Vitacura

Web/Blogspot: Svenska skolan blogspot

Följ oss gärna på Facebook - Svenska Skolan Santiago Chile för mer information och uppdateringar. Det går självklart bra att skicka meddelanden till oss via messenger.

För frågor kontakta ordförande Anna Gustafsson mobil: +56 9 4407 2737

Senast uppdaterad 09 sep 2019, 11.32