Alternate Text

Sveriges ambassadSantiago, Chile

Sveriges ambassad i Santiago de Chile representerar Sverige i både Chile och Peru.

Lokaltid i Chile 14:07

Svenska skolan

Skolan vänder sig till barn och ungdomar för vilka svenska är ett levande språk, det vill säga svenska talas i vardagslag mellan barnen och en eller båda föräldrarna. Dessutom måste en av föräldrarna vara svensk medborgare.

Undervisningen

Syftet med verksamheten är att bibehålla och vidareutveckla barnens kunskaper i det svenska språket. Målet är att få grundläggande kunskaper om svenskt samhälle, svensk historia, geografi samt att även få erfarenhet och hemmastaddhet i svensk kultur.

Tre lördagar i månaden träffas vi på Svenska Skolan för att bevara vårt och våra barns modersmål men framför allt för att umgås, fika, leka, pyssla och lära. Barnen är uppdelade i två grupper med varsin lärare som talar flytande svenska och spanska. Lektionerna är uppdelade i två timmar med en rast där vi fikar tillsammans i mitten.

Finansiering av skolverksamheten

Svenska Skolföreningen i Santiago de Chile drivs med hjälp av statsbidrag från Sverige, donationer från svenska företag samt terminsavgifter. Avgiften för förskola och skola är CLP $ 10.000.-/barn och termin. Svenska skolföreningen i Santiago de Chile är sedan starten 1991 ansluten till föreningen ”Svenska Skolor i utlandet”, SUF.

 

Nyhet: Nu har vi även dragit igång en Lek- & sånggrupp för de minsta!

Tider: 10.30 – 12.30

Adress: Kangaroo House, Las Hualtatas 5442, Vitacura

Facebook: Svenska Skolan Santiago Chile. För mer information och uppdateringar kontakta oss gärna via messenger.

Det går också bra att skriva till ordförande Emma Jonsson, email: emma.domino.jonsson@gmail.com 

Senast uppdaterad 29 mar 2022, 11.25