Alternate Text

Sveriges ambassadSantiago, Chile

Sveriges ambassad i Santiago de Chile representerar Sverige i både Chile och Peru.

Lokaltid i Chile 05:39

Logotyptävling för 200-årsjubileum

12 nov 2018

Delta i logotyptävling för att fira vänskapen mellan Chile och Sverige!

2019 firar vi 200-årsjubileet av bilaterala relationer mellan Chile och Sverige. Detta kommer att uppmärksammas stort och ett flertal aktiviteter kommer att äga rum i båda länderna. Ta chansen att sätta din prägel på jubileumsåret genom att delta i vår tävling och skapa en logotyp! En grafisk designer bistår i arbetet varför alla – såväl proffs som amatörer – är välkomna att delta. Vinnaren får en unik möjlighet att delta i firandet!

Skicka din skiss/logotyp/symbol till jonathan.olsson@gov.se senast den 2 december 2018. Till samma adress kan även eventuella frågor skickas. Logotypen kan komma att omarbetas, bland annat för att passa i olika format.

Bakgrund: 1819 slöts det första avtalet mellan den då unga nationen Chile och Sverige. Svenskar skulle få möjlighet att exportera utrustning och arbeta i Chiles gruvindustri, medan chilenska ungdomar skulle få stipendium för studier i Sverige. Sedan dess har relationen utvecklats och är idag stark inom många områden som till exempel politik, handel och kultur. En omistlig aspekt av relationerna utgörs av de många tusentals personer som har bakgrund i båda länderna.

Senast uppdaterad 12 nov 2018, 14.41