Alternate Text

Sveriges ambassadSantiago, Chile

Sveriges ambassad i Santiago de Chile representerar Sverige i både Chile och Peru.

Lokaltid i Chile 20:58

Logotyp för 200-årsfirandet färdigställd

03 jan 2019

Efter att logotyptävlingen som annonserats i december nu är till ända kan ambassaden stolt presentera den färdiga logotypen för 2019 års firande av Sveriges och Chiles 200 år gamla bilaterala relationer.

Logotipo

De numera 200 år gamla relationerna inleddes år 1819, då det första avtalet mellan Sverige och Chile nåddes. Svenskarna skulle få möjlighet att exportera verktyg och verka inom chilenska gruvindustrin medan chilenska ungdomar skulle ges möjlighet att studera i Sverige. Relationerna har bestått sedan dess, och idag har länderna starka band inom många områden, däribland politik, ekonomi och kultur. En omistlig aspekt i relationerna är de tusentals chilenare som kom till Sverige och lever där än idag.

Med bakgrund till den nu 200-åriga historien som relationerna bär anordnades en logotyptävling. Intresset från allmänheten var stort och ambassaden tog emot många bidrag. Det vinnande bidraget, som var grunden till logotypen som nu presenteras, skickades in av Cristián Candia Martínez, född i Valparaíso men boende i Sverige sedan 13 år tillbaka.

Logotypen kommer att användas i samband med event och tillställningar relaterade till jubileet under hela 2019. För mer information om logotypen och möjligheter att använda den ber vi er att kontakta ambassaden via email: ambassaden.santiago-de-chile@gov.se.

Senast uppdaterad 04 jan 2019, 10.04