Alternate Text

Sveriges ambassadSantiago, Chile

Sveriges ambassad i Santiago de Chile representerar Sverige i både Chile och Peru.

Lokaltid i Chile 02:13

Intervju med praktikant Jonathan

12 sep 2018

Vi välkomnar den nya praktikanten Jonathan Olsson till ambassaden. Jonathan studerar ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm men kommer att göra praktik på svenska ambassaden i Santiago under höstterminen 2018. Vi har ställt några frågor till Jonathan om hans val av praktikplats.

Varför valde du att söka praktik just hos ambassaden i Chile?

Därför att Chile är ett relativt tryggt och välutvecklat land med fungerande infrastruktur, men man känner ändå att man är i Latinamerika och den latinska ”touchen”. Sverige och Chile har också en unik koppling i och med de chilenare som kom till Sverige under Pinochettiden. Mina chilenska kompisar i Sverige väckte ett intresse för de framgångar som Chile har lyckats åstadkomma.

Jag tyckte också att den svenska ambassaden här i Chile verkade särskilt intressant tack vare sin öppenhet på sociala medier och lyckade satsningar på Sverigefrämjande i Chile.

 

Vad tycker du om Santiago hittills?

Santiago är en storstad på frammarsch med många nya inglasade höghus och affärsdistrikt, men med större kontraster än t.ex. Stockholm - såväl sociala, ekonomiska som arkitektoniska kontraster. Storleken till trots är chilenarna väldigt hjälpsamma och vänligt inställda. Får man CSN under tiden kommer man inte heller ha problem med att få pengarna att räcka.

 

Praktiken ingår ju inte i din utbildning på Handelshögskolan. Varför beslöt du ändå dig för att söka?

Min praktik tillgodoräknas inte i min utbildning, så jag fick ta ett studieuppehåll. Jag ställde därför upp tre kriterier att uppfylla om jag skulle ta beslutet: jag ville ha en längre utlandserfarenhet, växa som person och ändå göra något som jag har nytta av senare i arbetslivet. Praktiken här på ambassaden hjälper mig att uppfylla alla tre kriterier, så därför tog jag chansen.

Välkommen Jonathan och lycka till!

Senast uppdaterad 12 sep 2018, 11.53