Klagenfurt - Herta Stockbauer

Sveriges honorära konsulat i Klagenfurt leds av den honorära konsuln Dr. Herta Stockbauer.

Vem är du?

Herta Stockbauer är sedan 2007 utnämnd till Sveriges konsul i Kärnten. Den årliga mottagningen vid tjugondag Knut har blivit en populär mötesplats för många svenskar i Kärnten. Herta Stockbauer är VD för BKS Bank och därmed en av endast tio kvinnor i Österrike som innehar en sådan topposition inom ett börsnoterat företag*. Herta Stockbauer har studerat ekonomi med inriktning mot handel vid Wiens universitet och arbetade som universitetsassistent och föreläsare vid Institutet för ekonomi vid Alpen-Adria universitet i Klagenfurt innan hon började arbeta för BKS Bank 1992. Hon är mamma till två vuxna barn. För att koppla av på fritiden sportar hon och jobbar i trädgården.

* “Women.Management.Rapport of AK-2018.

Varför vill du representera Sverige?

Cirka 80 procent av Sverige består av stora skogar, berg, sjöar, floder, myrar och storslagen vildmark. I stora delar av landet är livsförutsättningarna hårdare än på många andra platser i världen på grund av klimatet. Icke desto mindre har svenskarna med flit och omsorg gjort landet till vad det är idag - modernt och kosmopolitiskt. Sverige är ett föregångsland inom många områden, särskilt när det gäller jämställdhet mellan män och kvinnor. Svenskarna är trevliga, avslappnade och utstrålar tillfredsställelse och optimism. Det är därför en glädje och ära för mig att få vara verksam som svensk konsul i Kärnten.

Vad bör man se när man besöker Klagenfurt

För det första, naturligtvis Lindwurm - symbolen och det heraldiska vapnet för Klagenfurt. En promenad genom gamla stans innergårdar, som alla bär på sina egna berättelser, bör inte missas. Byggnaden Landhause med dess Wappensaal är verkligen värt ett besök, men också området Lendhafen, där en ung konstscen etablerar sig allt starkare.

En bit utanför Klagenfurt är den imponerande kyrkan Wallfahrtskirche in Maria Saal, Magdalensbergs arkeologiska park och den imponerande ravinen Tscheppaschlucht värda ett besök.

Var ligger konsulatet i Klagenfurt och vilka är era öppettider?

Det svenska konsulatet i Klagenfurt är beläget vid BKS Banks huvudkontor, St. Veiter Ring 43, 9020 Klagenfurt. Öppettiderna är måndag till fredag ​​från klockan 10:00 till 12:00.

Senast uppdaterad 06 feb 2020, 15.43