Bratislava - Vladimir Kestler

Sveriges honorära generalkonsulat i Bratislava leds av den honorära generalkonsuln Vladimir Kestler.

Vem är du?

Jag har arbetat professionellt inom verkstads- och energibranschen som styrelseordförande för Omnia Holding i Slovakien i många år. Samtidigt samarbetar jag med den Centraleuropeiska raffineringsgruppen MOL, där jag är styrelsemedlem. Jag arbetar också aktivt för slovakiska arbetsgivarföreningar.

Varför vill du representera Sverige?

Redan i början av min karriär, som företagsledare inom den slovakiska utrikeshandeln, var jag regelbundet i kontakt med världens största tillverkare av kullager - svenska SKF. Detta affärssamarbete har berikat såväl mitt yrkesmässiga, som mitt personliga liv med nya erfarenheter. När jag 2010 fick frågan av Sveriges dåvarande ambassadör till Slovakien, Mikael Westerlind, om jag kunde företräda Sverige som honorär generalkonsul i Slovakien, var svaret givet. Genom det svenska konsulatets ställning i Slovakien kan jag ytterligare förbättra, utöka och befästa mångsidigheten i förbindelserna mellan Sverige och Slovakien. Men viktigast av allt är att jag får möjlighet att på olika sätt främja Sverige i Slovakien.

Jag måste säga att jag är mycket stolt över att få representera Sverige i Slovakien!

Vad bör man se när man besöker Bratislava?

Bratislava är verkligen värt ett besök. Som den berömda slogan lyder är Bratislava en "liten storstad". Turister kan utforska många historiskt värdefulla monument från tiden för det österrikiska-ungerska imperiet, särskilt i gamla stan.

Bratislavas slott, beläget på slottskullen, med vacker utsikt över Donaufloden och stora delar av övriga Bratislava är oförglömligt. Turister som kommer till Bratislava från österrikiska gränsen kan se slottet redan från flera kilometer. Du bör inte heller missa slottrestaurangen och dess trevliga terrass med utsikt över staden.

Var ligger konsulatet i Bratislava och vilka är era öppettider?

Sveriges Generalkonsulat i Bratislava är beläget i stadsdelen Ruzinov, på en gata som heter Tomasikova 30, 821 01 Bratislava. Konsulatet är öppet varje onsdag från klockan 12.00 till 16.00.

Vid behov är vi dessutom tillgängliga praktiskt taget varje dag i veckan.

Senast uppdaterad 06 feb 2020, 15.31