Meny
  • Svenska

Ungern

Aktuella händelser

Ambassaden vill informera om att den ungerska regeringen den 9 mars 2016 utlyste ett landsomfattande s.k. "kristillstånd med hänvisning till förändringar i flyktingsituationen i grannländerna." Kristillståndet har återigen förlängts i augusti 2017.

Den 7 april 2017 infördes systematisk gränskontroll vid Schengen-gränsen vilket betyder att alla resenärerers resedokument kontrolleras i datasystemet oavsett om de är medborgare i EU-länder eller i tredje land.

Enligt ambassadens bedömning påverkas inte säkerheten eller ordningen i Ungern av detta beslut i dagsläget. Svenskar som avser resa till eller genom Ungern bör dock nogrannt i förväg kontrollera att man har giltiga resedokument och ID-handlingar. Man bör också räkna med att gränspassager kan ta längre tid än normalt.

Ambassaden uppmanar svenskar att följa nyhetsrapporteringen samt uppdateringar på ambassadens hemsida.

Ungerns internationella trafik löper utan störningar. Detta gäller även vid landets gränsövergångar, där det dock kan förekomma utökade kontroller. Mer och uppdaterad information återfinns på nedanstående websidor (delvis på ungerska):  

Tåg

Vägverket

Polisen

Flyg

Senast uppdaterad 24 okt 2018, 12.32
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader. 

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer