Om utlandet Sydafrika

07 jun 2022

Längre leveranstider för pass!

På grund av den stora efterfrågan på pass varierar leveranstiden efter att din ansökan har godkänts. Leveranstiden för pass till utlandsmyndighetern kan ändras från dag till dag, just nu är leveranstiden ca 4-5 veckor medan leveranstiden för nationella ID-kort är ca 14 arbetsdagar. För mer information hänvisas till Polisens hemsida

Polisens webbplats

Aktuella händelser

Ambassaden vill uppmärksamma svenska resenärer på att brottsligheten i Sydafrika förväntas öka inför jul och nyårsledigheterna.  Man bör därför under den här perioden vara extra uppmärksam när man rör sig ute, särskilt efter mörkrets inbrott.  För mer information se under avsnittet ”Allmänna säkerhetsläget.

Ambassaden uppmanar svenska resenärer att skriva upp sig på svensklistan, ladda ner UD Resklar och aktivera notiser för Sydafrika.

Svensklistan - Sweden Abroad

UD Resklar - mobilapp - Sweden Abroad

Strömavbrott

På grund av återkommande strömavbrott (loadshedding) påverkas ambassadens IT-miljö negativt och det kan under perioder vara svårt att både ringa och maila in till ambassaden.
OM ni inte kommer fram till oss och har ett akut problem ber vi er att kontakta UD-jouren i Stockholm direkt. +46 8 405 50 05

Senast uppdaterad 28 nov 2022, 15.39
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer