Om utlandet Spanien

01 okt 2021

Res med försiktighet

Coronapandemin pågår fortfarande och regler och restriktioner kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att förbereda sin resa, vara påläst, ha en försäkring och att resa med extra marginaler.

Läs mer här

Vanliga frågor

Aktuella händelser

Reseinformation med anledning av coronapandemin

Spridningen av det nya coronaviruset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Ambassaden har samlat all reseinformation om covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande: Covid-19: Lägesbild och reseinformation.

Vulkanutbrott på kanarieön La Palma
Ett kraftigt vulkanutbrott skakade kanarieön La Palma, i området runt Cumbre Vieja, söndagen den 19 september 2021. Utbrottet har skett som en följd av ett flertal mindre jordbävningar som ägt rum de senaste veckorna. Invånarna i närliggande byar har evakuerats. Materiella skador har rapporterats. Den spanska myndighet som bevakar jordbävningsrisker i landet, Instituto Geográfico Nacional, har uppdaterad information (på spanska) om utvecklingen. Se Kanariska regeringens råd och uppmaningar till befolkningen här (på engelska). Kanariska Turistbyrån har information om vulkanutbrottet på engelska här.

För mer information kan du kontakta turistbyrån i La Palma här (på engelska).

Senast uppdaterad 19 nov 2021, 14.15
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer