Meny
  • Svenska

Om utlandet Senegal

29 jul 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 29 juli fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelsesr

Reseavrådan

UD uppdaterade den 29 juli sin reseavrådan. För vissa länder hävs avrådan och för vissa kvarstår eller förlängs avrådan. Avrådan gällande icke nödvändiga resor till Senegal förlängs till 31 augusti 2020.  

För de länder eller områden för vilka UD har meddelat avrådansbeslut före den 14 mars 2020, är dessa beslut fortfarande gällande.

Läs mer här. Vad innebär en avrådan?

Tillfälligt inreseförbud till Sverige 

Sverige inför reseförbud i linje med Europeiska rådets och kommissionens uppmaning. Förbudet gäller från den 19 mars och har efter rekommendation av kommissionen förlängts flera gånger, senast den 2 juli, att nu gälla till och med den 31 augusti, läs pressmeddelandet, uppdaterade frågor & svar om tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige.

Ändringar i det tillfälliga inreseförbudet till Sverige, läs pressmeddelandet 2020-06-04.

Frågor från allmänheten om den praktiska tillämpningen besvaras av polisen. Besök polisens hemsida eller ring 114 14 (från utlandet +46 77 114 14 00).

 

Nya flighter från Dakar till Paris

Franska ambassaden i Dakar har på sin hemsida aviserat  om följande flyg till Paris med Air France under kommande veckor:

Air France från Dakar till Paris 1, 3 och 8 juli och därefter varje fredag, söndag, måndag och onsdag under juli. 

www.airfrance.sn, +221 33 839 77 77 (09:00-18:00, alla dagar), +221 33 839 77 91 (09:00-13:00, 14:00-17:00, måndag-fredag)

Du som är intresserad av att komma med någon av dessa flighter kontakta flygbolaget.

Om det skulle uppstå svårigheter med att boka via Air France,  kontakta Sveriges honorärkonsulat i Dakar,  consulatdesuededakar@orange.sn , +221 33 824 33 36, med kopia till ud.sbs.vastafrika@gov.se . 

Uppge namn, passnummer, e-post och lokalt telefonnummer samt vilken flight du är intresserad av. Vi kan inte garantera biljettreservation, men vi gör vårt bästa för att försöka få plats reserverad till dig som vill boka. 

Observera att det krävs att man fyller i en blankett att uppvisa vid ankomst till Frankrike om att man endast avser vara i transit och kommer att fortsätta direkt till hemlandet. Denna blankett delas ut av fransmännen.  

Observera också att anslutningsresan från Paris bör vara bokad innan ombordstigning. 

OBS! På grund av det tillfälliga inreseförbudet kan enbart personer som redan är bosatta i Sverige beviljas inresa i landet. Det gäller även om du har ett giltigt uppehållstillstånd, med vissa undantag. Se information ovan om tillfälliga inreseförbudet.

 

Vi ber svenskar i Senegal att hålla sig uppdaterade om läget genom följande kanaler:

 

 

  1. Svensklistan – se till att vara anmäld till SVENSKLISTAN (Obs! Se till att det utresedatum du angivit på listan inte har passerat, då försvinner du från listan och behöver registrerar dig igen).
  2. Ambassadens hemsida på Sweden Abroad.
  3. Genom pushnotis i UD Resklar-appen (ladda ner UD resklar, för instruktion se här).

 

För den som befinner sig i en akut nödsituation går det att nå UD-Jouren via +46 8 405 5005.

Senegal har vidtagit ett antal åtgärder med anledning av Corona-pandemin:

Undantagstillståndet på grund av Corona-pandemin är nu hävt. 

 

Luftrummet är öppet medan övriga landgränser fortsättnigsvis hålls stängda. Internationella flyg har kunnat börjat flyga till och från Dakar men i mycket begränsad utsträckning.

Ansiktsmask är obligatoriskt i alla offentliga utrymmen. 

Den internationella postgången lär fortfarande fungera.

Följ lokala nyheter och respektera myndigheternas anvisningar och rekommendationer.

  

Folkhälsomyndigheten är ansvarig myndighet i Sverige för frågor kring smittskydd. 

Aktuell information om coronaviruset och smittspridning finns på
Information från WHO (på engelska)
Här kan du ladda ner nya UD Resklar via länkarna nedan. Om du redan har den gamla UD Resklar-appen nedladdad behöver du bara uppdatera den.

Appstore
Ambassaden uppmanar svenska resenärer att följa händelseutvecklingen i media och lokala myndigheters anvisningar samt att anmäla sig till svensklistan.
Senast uppdaterad 30 jul 2020, 11.53
Ambassadens reseinformation