• Svenska

Ambassadens reseinformation

Här hittar du information om aktuella händelser, generell reseinformation och information om UD:s avrådan som du har nytta av inför och under din utlandsresa. 

Vad gäller i landet du ska resa till? Här på Sweden Abroad och via appen UD Resklar kan du hålla dig uppdaterad om vad som gäller för just ditt resmål. Ambassaderna ger landspecifik reseinformation och aktuell information om det händer något i landet som kan påverka dig som resenär. Läs på innan du åker och håll dig uppdaterad under resan.

På ambassadernas webbplats Sweden Abroad och i appen UD Resklar finns aktuell reseinformation för ditt resmål samt information om plötsliga händelser och större kriser som kan påverka svenska resenärer. Där finns också landspecifik information om trafiksäkerhet, terrorism, sjukvård, riskerna för naturkatastrofer, lokala lagar och sedvänjor, kriminalitet med mera.

Om UD Resklar på regeringen.se

Visum till andra länder

UD kan inte svara på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad i Sverige. Läs mer:

Om visum till andra länder på regeringen.se

Uppmaning till svenskar utomlands

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.

Uppmaning till svenskar utomlands
Senast uppdaterad 21 dec 2023