Meny
  • Svenska

Om utlandet Nya Zeeland

21 okt 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 21 oktober fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Reseinformation Nya Zeeland

Nya Zeeland (inkl Auckland) har infört Alert Level 1. Nedan finner du mer information om vad som gäller för de olika stegen 1-4 i Nya Zeelands COVID-19 Alert Level System.

> Covid19 Information NZ

Lämna Nya Zeeland

Utländska resenärer i Nya Zeeland bör överväga att återvända till sitt hemland så snart som möjligt. För mer information för personer med tillfälligt visum som befinner sig i Nya Zeeland, besök den nya zeeländska regeringens officiella COVID-19 hemsida.

För information om transit genom Danmark, se danska polisens hemsida

För information om mellanlandning i Australien, se direktlänk nedan;

> Reseinformation Australien

Information om visum

Följande hemsida innehåller viktig information för dig som är i Nya Zeeland på ett permanent eller tidsbegränsat visum. Om du behöver ytterligare information, vänligen kontakta Immigration New Zealand som är den myndighet i Nya Zeeland som hanterar alla visumärenden.

Du får ej stanna i Nya Zeeland efter det att ditt visum gått ut. På hemsidan nedan finner du mer information om vad du kan göra om ditt visum har gått ut eller snart går ut.

> Immigration New Zealand - visas

Mellanlanda i Nya Zeeland

Nya Zeelands regering har ingått i transiteringsavtal med en rad länder för att göra det lättare för ländernas medborgare att komma hem. Information om vilka resenärer som kan mellanlanda i Nya Zeeland publiceras av Immigration New Zealand.

> Immigration NZ - info

> Immigration NZ - transit

Komma till Nya Zeeland

Nya Zeelands gräns är stängd för de flesta resenärer och inresor är strikt kontrollerade. Alla inresande testas för COVID-19 och 14-dagars karantän är obligatorisk. Nya zeeländska medborgare, permanent bosatta och personer med giltiga inresetillstånd som återvänder till Nya Zeeland, behöver inte godkännande från Immigration New Zealand före avresa. 

> Immigration NZ - plan your travel

> Immigration NZ - update

> immigration NZ - border closures

 Användbara länkar

Viktig information om COVID-19 i Nya Zeeland finner du nedan;

> NZ Government

> NZ Health

> NZ Immigration

Senast uppdaterad 21 okt 2020, 14.22
Ambassadens reseinformation