• Svenska

Om utlandet Nordkorea

Avrådan

Nordkorea - avrådan

Utrikesdepartementet har den 7 september 2017 beslutat att tills vidare avråda från icke nödvändiga resor till Nordkorea.

26 jan 2021

Information om UD:s avrådan med anledning av covid-19

UD avråder från icke nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES samt Schengenområdet till och med den 15 april 2021. UD har genom tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till flertalet europeiska länder. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Nordkorea har inte rapporterat om några fall av coronavirussjukdom (COVID-19). Nordkoreanska myndigheter har emellertid begränsad förmåga till provtagning och analys för att fastställa förekomst av det nya coronaviruset (SARS-CoV-2). 

Nordkorea har som försiktighetsåtgärd beslutat att stänga landets gränser. Samtliga kommersiella internationella förbindelser med flyg och tåg har ställts in.

Ambassaden uppmanar svenska medborgare som befinner sig i Nordkorea att följa händelseutvecklingen och lokala myndigheters anvisningar. Personer som har bokat resor till Nordkorea bör kontakta sin researrangör eller sitt flygbolag. Ambassaden uppmanar eventuella resenärer att anmäla sig till Svensklistan.

Folkhälsomyndigheten är ansvarig myndighet i Sverige för frågor kring smittspridning. Ytterligare information finns på myndighetens hemsida.

Senast uppdaterad 19 okt 2020, 20.52
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer