Meny
  • Svenska

Om utlandet Nordkorea

Avrådan

Nordkorea - avrådan

Utrikesdepartementet har den 7 september 2017 beslutat att tills vidare avråda från icke nödvändiga resor till Nordkorea.

21 okt 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 21 oktober fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Nordkorea har inte rapporterat om några fall av coronavirussjukdom (COVID-19). Nordkoreanska myndigheter har emellertid begränsad förmåga till provtagning och analys för att fastställa förekomst av det nya coronaviruset (SARS-CoV-2). 

Nordkorea har som försiktighetsåtgärd beslutat att stänga landets gränser. Samtliga kommersiella internationella förbindelser med flyg och tåg har ställts in.

Ambassaden uppmanar svenska medborgare som befinner sig i Nordkorea att följa händelseutvecklingen och lokala myndigheters anvisningar. Personer som har bokat resor till Nordkorea bör kontakta sin researrangör eller sitt flygbolag. Ambassaden uppmanar eventuella resenärer att anmäla sig till Svensklistan.

Folkhälsomyndigheten är ansvarig myndighet i Sverige för frågor kring smittspridning. Ytterligare information finns på myndighetens hemsida.

Senast uppdaterad 19 okt 2020, 20.52
Ambassadens reseinformation