Meny
  • Svenska

Om utlandet Nordkorea

Avrådan

A – avrådan för alla länder

Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder.

I länder eller områden där UD avråder från resor sedan tiden före den 14 mars 2020, gäller dessa beslut.

Beslut om avrådan togs 14 mars 2020. Beslut om att förlänga avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder togs 3 april 2020. Avrådan gäller fram till 15 juni 2020, varefter en ny bedömning kommer att göras.

03 apr 2020

Utlandsresor – förlängd avrådan för alla länder

Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande, förlänger UD sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020 till att gälla fram till den 15 juni 2020. I länder eller områden där UD avråder från resor sedan tiden före den 14 mars 2020, gäller dessa beslut. Beslut om att förlänga avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder togs den 3 april 2020. Avrådan gäller efter förlängningen fram till den 15 juni 2020, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Läs mer här

Aktuella händelser

Nordkorea har inte rapporterat om några fall av coronavirussjukdom (COVID-19). Nordkoreanska myndigheter har emellertid begränsad förmåga till provtagning och analys för att fastställa förekomst av det nya coronaviruset (SARS-CoV-2).

Nordkorea har som försiktighetsåtgärd beslutat att stänga landets gränser. Alla kommersiella förbindelser med flyg och tåg mellan Nordkorea och städer i Kina och Ryssland har ställts in. Nordkoreanska myndigheterna har även beslutat att personer som reser in landet ska sitta i karantän.

Ambassaden uppmanar svenska medborgare som befinner sig i Nordkorea att följa händelseutvecklingen och lokala myndigheters anvisningar. Personer som har bokat resor till Nordkorea bör kontakta sin researrangör eller sitt flygbolag. Ambassaden uppmanar eventuella resenärer att anmäla sig till Svensklistan.

Folkhälsomyndigheten är ansvarig myndighet i Sverige för frågor kring smittspridning. Ytterligare information finns på myndighetens hemsida.

Senast uppdaterad 16 mar 2020, 14.25
Ambassadens reseinformation