Meny
  • Svenska

Om utlandet Mexiko

Förnyelse av pass för vuxna i Mexiko

För en person som fyllt 18 år och tidigare haft svenskt pass erfordras följande:

Passbokningssystem: Ambassaden i Mexico City har tidsbokningar för att söka nytt ordinarie pass/nationellt id kort. Du bokar själv via ambassadens hemsida, se nedanstående länk. På ambassaden kan du ansöka om pass Tisdag och Torsdag kl 10.00 – 12.00. OBS! - tidsbokningar kan endast göras via nedan länk.

Följ noga instruktionerna. Du får ett bekräftelsemail efter genomförd bokning. OBS! - för att kunna boka tid för flera personer måste de lediga tiderna ligga efter varandra i bokningskalendern. Klicka här för att BOKA TID.

Du som är bosatt i Sverige ska i första hand vända dig till ditt eget skattekontor.

Tidigare pass ska medtas

  • Om passet är stulet/förkommet ska en polisanmälan göras och polisrapport lämnas in
  • Om du inte kan uppvisa tidigare pass, eller om passet är ogiltigt sedan mer än ett år tillbaka, måste du uppvisa giltig fotolegitimation för att styrka din identitet
  • Om du är utskriven ur Sverige måste uppehållstillstånd i bosättningslandet uppvisas
  • Om du också har ett annat medborgarskap ska intyg om detta uppvisas

Obs! Alla handlingar måste vara originalhandlingar.

  • Svenska medborgare som erhållit medborgarskap genom naturalisering eller ansökan bör uppvisa intyg om svenskt medborgarskap
  • Svenska medborgare som aldrig har varit bosatta i Sverige bör även uppvisa intyg om bibehållande av svenskt medborgarskap
  • Avgiften för passet är 1400 SEK* som går att betala med kort eller kontant vid ansökningstillfället. Försändelsekostnaden till konsulat betalas av sökande.

Det tar cirka 2 - 3 veckor innan det nya passet anländer till ambassaden. Observera att för att hämta ut det nya är det nödvändigt att komma personligen till ambassaden och medta det gamla passet.

Det är för närvarande endast möjligt att hämta ut på pass på följande honorärkonsulat: Cancun, Guadalajara och Tijuana. För att få sitt pass skickat till ett av honorärkonsulaten så behövs ett förbetalt, spårbart, kuvert med t.ex. DHL där ambassadens adress står som avsändare och konsulatet som mottagare. Det är passkundens uppgift att ordna med försändelsen.

*betalas i MXN enlight UD:s växelkurs. För exakta summan kontakta ambassaden.mexico@gov.se

Förnyelse av pass

Här finns grundläggande information som gäller för alla länder. I vissa länder gäller dessutom ytterligare villkor. Kontakta ansvarig ambassad för mer information.

Läs mer