• Svenska

Om utlandet Lettland

Studera i Lettland

Cirka 500 svenskar har valt att studera i Lettland. Läkarutbildningen är den utbildning som är mest populär bland de svenskar som åker till Lettland för att studera. Svenska Handelshögskolan har en filial i Lettland, Stockholms School of Economics in Riga, som erbjuder högre utbildning inom företags- och nationalekonomi.

Utbildningar i Lettland - guide

Studyinlatvia.lv är en lettisk portal med regelbundet uppdaterad information om utbildningar på utländska språk i Lettland.

Plugga Utomlands är en svensk sajt som erbjuder information och söktjänster tillpopulära universitet, college och andra utbildningsinstitut för studier på olika nivåer.

Sveriges läkarförbund Student (SLF) är Sveriges läkarförbunds studerandeorganisation. SLF Student arbetar för en kontinuerlig förbättring av läkarutbildningen och studenternas situation och samarbetar med andra organisationer för läkarstudenter i Norden och övriga Europa. SLF Student Utland är en underavdelning av Sveriges läkarförbund Student. Den bildades 2008 efter att antalet svenskar som läser medicin i utlandet hade ökat under flera år. 

Sveriges läkarförbund Student Utland, Riga  

Här är några länkar till lettiska universitet och högskolor med utbildningar på engelska:

Riga Stradins University

University of Latvia

Riga Technical University

Stockholm School of Economics in Riga

Daugavpils University

Liepaja University

Ventspils University College