• Svenska

Om utlandet Kamerun

Avrådan

Kamerun - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från alla resor till de engelskspråkiga provinserna North West och South West i Kamerun.

Utrikesdepartementet avråder sedan tidigare från alla resor till regionen Extrême-Nord (Far North), Bakassihalvön samt resor till gränsområdet inom 40 kilometer från gränserna till Nigeria, Tchad och Centralafrikanska republiken.

Utrikesdepartementet avråder även från icke nödvändiga resor till resterande delar av regionerna Nord (North) och Adamaoua.

31 mar 2021

Information om UD:s avrådan med anledning av covid-19

UD avråder från icke nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES, Schengenområdet samt Storbritannien till och med den 31 maj 2021. UD har genom tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till flertalet europeiska länder. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Resa till och från Kamerun

Det finns nu några kommersiella flygalternativ för att lämna Kamerun.

Tillgången över Kamerunens land- och havsgränser är för närvarande begränsad.

Bevis på ett nyligen genomfört (inte äldre än tre dagar före ansökan) negativt Coronavirustest måste tillhandahållas för att få visum. Separat måste du ha bevis på ett nyligen genomfört (inte äldre än tre dagar före första ombordstigning) negativt koronavirustest för att gå ombord på ditt flyg till Kamerun och för att komma in på flygplatserna Yaoundé eller Douala.

Du bör ordna ett privat test. Test / screening vid ankomst Om du inte har ett nyligen negativt coronavirus-test kommer du att vara skyldig att genomföra ett vid ankomst till Yaoundé eller Douala flygplatser.

Det finns rapporter om långa förseningar i denna process. Karantänkrav Om du har ett bevis på ett nyligen genomfört (inte äldre än tre dagar före ombordstigning) negativt Coronavirustest, behöver du normalt inte självisolera.

Den som har utvecklat symtom på Coronavirus på sin resa eller testar positivt vid ankomsten till Yaoundé eller Douala flygplats måste sätta karantän på ett regeringsövervakat hotell i 14 dagar. Dessa krav utvecklas regelbundet.

UD:s reseavrådan

UD förlänger avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder

Rörande den avrådan från icke nöddvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020. Här kan du läsa mer om UD:s reseavrådan med anledning av nya coronaviruset.

 

Ambassaden uppmanar även svenska resenärer att anmäla sig till Svensklistan.

Information från myndigheterna i Kamerun

Ministère de la Santé Publique  - Hälsoministeriets hemsida

Senast uppdaterad 26 mar 2021, 11.57
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer