Meny
  • Svenska

Om utlandet Jamaica

27 mar 2020

Utlandsresor – avrådan för alla länder

Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder. I länder eller områden där UD sedan tidigare avråder från resor, gäller dessa beslut. Beslut om avrådan togs 14 mars 2020. Avrådan gäller till och med 14 april, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Läs mer här

Aktuella händelser

Jamaicas regering fattade beslut den 20 mars om att inga personer får anlända till landet via flyg eller båt. Det finns fortfarande möjligheter att lämna landet. 

Utlandsresor - avrådan föralla länder

Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder.

I länder eller områden där UD sedan tidigare avråder från resor, gäller dessa beslut.

Beslut om avrådan togs 14 mars 2020. Avrådan gäller till och med 14 april, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Länk till avrådan regeringen.se

Undantagstillstånd

Brottsligheten är hög, speciellt i och runt vissa områden av Kingston och Montego Bay. Som en extra säkerhetsåtgärd har Jamaicas regering i vissa områden utfärdat undantagstillstånd, se nedan:

Parish of St James, inklusive Montego Bay, Parish of Hannover, Parish of Westmoreland, Parish of Clarendon och St Catherine, Parish of St Andrews, inklusive Kingston.

Den jamaicanska regeringen har också utökat s k ”Zones of Special Operations” (ZOSO) i vissa stadsdelar i Kingston (Denham Town och Mount Salem).

Dessa åtgärder tillåter militären att stötta polisen i gemensamma säkerhetsoperationer som svar på nyligen inträffade våldsamheter och skjutningar.

Resor till områden som berörs av undantagstillstånd bör ske under stor försiktighet.

Ha alltid med id-handlingar för att underlätta passering genom kontroller och check-points. 

Senast uppdaterad 26 mar 2020, 18.03
Ambassadens reseinformation