Meny
  • Svenska

Om utlandet Jamaica

21 sep 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 21 september fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Ett inresetillstånd krävs för inresa i Jamaica och kan sökas här: https://www.visitjamaica.com/travelauthorization/ Hälsokontroller görs på flygplatsen av alla ankommande resenärer. Vid behov görs COVID-19-test och man kan sättas i karantän.

På grund av den fortsatta osäkerhet som råder för globalt resande med anledning av det nya coronavirusets spridning, har UD den 26 augusti 2020 förlängt sin avrådan från icke nödvändiga resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet till och med den 15 november. 

Undantagstillstånd i delar av Jamaica

 Brottsligheten på Jamaica är hög, speciellt i och runt vissa områden av Kingston och Montego Bay. Som en extra säkerhetsåtgärd har Jamaicas regering i vissa områden utfärdat undantagstillstånd, se nedan:

Parish of St James, inklusive Montego Bay, Parish of Hannover, Parish of Westmoreland, Parish of Clarendon och St Catherine, Parish of St Andrews, inklusive Kingston.

Den jamaicanska regeringen har också utökat s k ”Zones of Special Operations” (ZOSO) i vissa stadsdelar i Kingston (Denham Town och Mount Salem).

Dessa åtgärder tillåter militären att stötta polisen i gemensamma säkerhetsoperationer som svar på nyligen inträffade våldsamheter och skjutningar.

Resor till områden som berörs av undantagstillstånd bör ske under stor försiktighet.

Ha alltid med id-handlingar för att underlätta passering genom kontroller och check-points. 

Senast uppdaterad 31 aug 2020, 09.56
Ambassadens reseinformation