Meny
  • Svenska

Om utlandet Jamaica

14 jul 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan från den 15 juli

UD har den 14 juli fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Ett inresetillstånd krävs för inresa i Jamaica och kan sökas här: https://www.visitjamaica.com/travelauthorization/ Hälsokontroller görs på flygplatsen av alla ankommande resenärer. Vid behov görs COVID-19-test och man kan sättas i karantän.

På grund av den fortsatta osäkerhet som råder för globalt resande med anledning av det nya coronavirusets spridning, har UD den 18 juni 2020 förlängt sin avrådan från icke nödvändiga resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet till och med den 31 augusti. Samtidigt har UD har beslutat att från och med den 30 juni häva avrådan för icke nödvändiga resor till följande länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz och Spanien. Beslutet gäller även för Monaco, San Marino och Vatikanstaten. För övriga länder inom EU, EES och Schengen kvarstår avrådan till och med den 15 juli.

Undantagstillstånd i delar av Jamaica

 Brottsligheten på Jamaica är hög, speciellt i och runt vissa områden av Kingston och Montego Bay. Som en extra säkerhetsåtgärd har Jamaicas regering i vissa områden utfärdat undantagstillstånd, se nedan:

Parish of St James, inklusive Montego Bay, Parish of Hannover, Parish of Westmoreland, Parish of Clarendon och St Catherine, Parish of St Andrews, inklusive Kingston.

Den jamaicanska regeringen har också utökat s k ”Zones of Special Operations” (ZOSO) i vissa stadsdelar i Kingston (Denham Town och Mount Salem).

Dessa åtgärder tillåter militären att stötta polisen i gemensamma säkerhetsoperationer som svar på nyligen inträffade våldsamheter och skjutningar.

Resor till områden som berörs av undantagstillstånd bör ske under stor försiktighet.

Ha alltid med id-handlingar för att underlätta passering genom kontroller och check-points. 

Senast uppdaterad 08 jul 2020, 13.00
Ambassadens reseinformation