Meny
  • Svenska

Hong Kong

Aktuella händelser

Svenska medborgare i Hongkong bör vara medvetna om att demonstrationer kan komma att äga rum under de kommande dagarna. Det kan orsaka blockerade vägar och påverka kollektivtrafiken. Man bör hålla sig informerad om utvecklingen via lokala media och följa rekommendationer från lokala myndigheter.

Övriga upplysningar
Under sommarmånaderna, och speciellt mellan juli och september, drabbas Hongkong ofta av tropiska cykloner och regnoväder. Det är mycket viktigt att man håller sig informerad om förhållandena där man är och att man följer officiella rekommendationer. Läs mer under Naturförhållanden och katastrofer.

OBS! Mycket viktig information angående transitering i Hongkong för vidare resor i Asien.

Det har blivit allt vanligare att "skräddarsy" sin egen utlandsresa varför vi speciellt vill uppmärksamma er som reser i regionen att komma ihåg att de flesta länder i Asien kräver att passet är giltigt minst 6 månader vid inresa.

Detta innebär att transiterar du i Hongkong några dagar för att senare resa vidare i Asien uppmanas du att noga kontrollera ditt pass innan avresan från Sverige. De flesta länder i Asien kräver att ditt pass måste ha en kvarvarande giltighetstid på minst 6 månader vid inresa.

Det är inte möjligt att ansöka om provisoriskt nödpass vid Sveriges generalkonsulat i Hongkong för vidare resor i Asien. Kontrollera ditt pass innan avresan från Sverige. Läs mer under in- och utresebestämmelser i Hongkong och Macao.

Senast uppdaterad 14 jun 2019, 11.07
Ambassadens reseinformation
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader. 

Läs mer