• Svenska

Om utlandet Guatemala

Passansökan i Guatemala

Du som är svensk medborgare och befinner dig i Guatemala kan ansöka om pass vid ambassaden i Guatemala City. Du kan ansöka om nytt ordinarie pass, provisoriskt pass eller nationellt id-kort.

Tidsbokning

Ambassaden har öppet för ansökningar och uthämtning av rese- och ID-handlingar måndagar-torsdagar mellan kl. 09:30 och 11:30.

Tidsbokning sker via e-post eller per telefon under telefontid måndag-torsdag kl. 08:00-09:30 till ambassadens konsulära telefonnummer: +502 2384 7304.

Inför besöket

Vänligen notera att:

Det finns olika krav för passansökan beroende på vilket sorts pass du ansöker om. Läs om vilka dokument du ska ta med till besöket på någon av följande sidor:

Dokument på spanska ska vara översatta

När du ansöker om pass ska de dokument som du har med dig vara skrivna på svenska eller engelska. Om de är utfärdade på ett annat språk, till exempel spanska, ska de vara översatta av en auktoriserad översättare.

Passets giltighetstid

  • Pass och nationellt id-kort gäller i fem år.
  • Pass för barn under 12 år gäller i tre år.
  • Provisoriskt pass utfärdas för en specifik enkelresa och gäller för den tid och giltighetsområde sökande har behov för. Detta ska kunna styrkas vid ansökningstillfället, dvs med biljettbokning. Längsta giltighetstid är sju månader. 

Antalet pass du kan kvittera ut

Du beviljas högst tre vanliga pass under en femårsperiod. När du ansöker om ditt fjärde pass inom samma period beviljas inte din ansökan, om du inte kan visa att du har särskilda skäl för att ytterligare pass ska utfärdas.