• Svenska

Om utlandet Guatemala

21 dec 2023

Uppmaning till svenskar utomlands

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.

Uppmaning till svenskar utomlands

Aktuella händelser

Den 10 april utlyste Guatemalas regering undantagstillstånd till följd av skogsbränder runtom i landet.

Ambassaden uppmanar svenska medborgare som befinner sig i närheten av en skogsbrand att undvika sig för exponering och hålla sig borta från röken.

Ta reda på tillståndet för luftföroreningar i närheten genom att följa uppdateringar från Guatemalas hälsoministerium och ansvarig nationell myndighet.

Ansiktsmask kan användas för att minimera risken att andas in förorenad luft. Håll dörrar och fönster stänga. Undvik att köra bil med nerrullade rutor. Försök att undvika utomhusaktiviteter i påverade områden. 

Senast uppdaterad 10 apr 2024, 16.20
Ambassadens reseinformation
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Om du vill att UD eller ambassaden ska kunna få tag i dig vid en större krissituation i landet kan du anmäla dig till svensklistan.

Anmäl dig till svensklistan
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I appen UD Resklar finns råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Om UD Resklar på regeringen.se