• Svenska

Om utlandet Etiopien

Avrådan

Etiopien – avrådan

Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har UD den 6 november 2020 beslutat om att ändra avrådan för Etiopien. Följande avrådan gäller:

Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor till Tigrayregionen samt Amhararegionen norr om Gondar.

Sedan tidigare gäller även följande beslut:

En avrådan från alla resor inom 10 km från Etiopiens gräns mot Eritrea (Afar-regionen), Sydsudan och Somalia (inklusive Somaliland).

För områdena inom 10 km från gränsen mot Sudan och Kenya gäller en avrådan från alla resor utanför huvudvägar och städer.

En avrådan från alla resor till Somaliregionen i Etiopien, samt från icke-nödvändiga resor till de delar av regionen Gambella som inte redan omfattas av avrådan från Etiopiens gränsområden.

Avrådan gäller tills vidare.

31 mar 2021

Information om UD:s avrådan med anledning av covid-19

UD avråder från icke nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES, Schengenområdet samt Storbritannien till och med den 31 maj 2021. UD har genom tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till flertalet europeiska länder. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

En väpnad konflikt mellan Tigrayregionens regionala säkerhetsstyrkor och federal militär utbröt den 4 november 2020. Ambassaden får uppgifter om att väpnande sammandrabbningar fortsatt äger rum på olika håll runt om i regionen. Läs om Konflikt i Tigrayregionen

Säkerhetsläget är för närvarande oförutsägbart och stundtals oroligt på många platser i Oromia, i synnerhet i västra delarna av regionen (Wollega). Ambassaden rekommenderar svenska medborgare att noga följa utvecklingen i lokala medier. 

Reseinformation med anledning av coronapandemin

Spridningen av det nya coronaviruset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Ambassaden har samlat reseinformation om covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga ta del av denna information.

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Senast uppdaterad 01 apr 2021, 13.49
Ambassadens reseinformation

Vanliga konsulära frågor

Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer

Vanliga frågor till vår migrationsverksamhet