Om utlandet Colombia

Avrådan

Colombia - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till regionen Catatumbo i departementet Norte de Santander vid gränsen mot Venezuela. Vidare avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till provinsen Tumaco i departementet Nariño.

31 mar 2021

Information om UD:s avrådan med anledning av covid-19

UD avråder från icke nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES, Schengenområdet samt Storbritannien till och med den 31 maj 2021. UD har genom tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till flertalet europeiska länder. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Landsomfattande demonstrationer i Colombia

Omfattande demonstrationer pågår i Colombia seden den 28 april. Demonstrationerna har överlag varit fredliga, men även våldsamheter och förstörelse har ägt rum. Flera personer har mist sina liv eller skadats. Demonstrationer har framför allt ägt rum i de större städerna, men även på mindre orter. Vägblockader har lett till minskade leveranser av matvaror, bensin och sjukvårdsmaterial på flera håll i landet.

Situationen i Cali är allvarlig med rapporterade våldsamheter samt blockader som lett till brist på matvaror och bensin. Humanitära korridorer har upprättats de senaste dagarna, men det rapporteras fortfarande om brist på matvaror samt långa köer till bensinstationer.

Svenskar på plats i Colombia uppmanas att iaktta försiktighet, undvika folksamlingar samt hålla sig uppdaterade om läget genom lokala myndigheter och media.

Påverkan på trafik och förseningar som följd av demonstrationerna förekommer. Vid planerade resor till flygplatser eller mellan städer, överväg om det är möjligt att planera om resan eller planera för alternativa rutter.

Demonstrationerna kan komma att fortsätta i flera dagar framöver.

Information: Covid-19 i Colombia 

Spridningen av det nya coronaviruset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Ambassaden har samlat reseinformation om covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga ta del av denna information.

Senast uppdaterad 12 maj 2021, 14.22
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer