Om utlandet Colombia

Avrådan

Colombia - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till regionen Catatumbo i departementet Norte de Santander vid gränsen mot Venezuela. Vidare avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till provinsen Tumaco i departementet Nariño.

Aktuella händelser

Risk för tropisk cyklon längs med den karibiska kusten

En storm kommer med stor sannolikhet att nå den karibiska kusten samt öarna San Andrés och Providencia tidigast under torsdagen den 30 juni. Det finns en ökad risk för att stormen övergår i en tropisk cyklon eller orkan. Det colombianska institutet för hydrologi, meterologi och miljöstudier uppmanar alla som befinner sig i området att hålla sig inomhus och inte vistas på stränder eller i havet. 

Turister i området rekomenderas hålla sig uppdaterade via lokala medier.

Information om covid-19 i Colombia 

Spridningen av det nya coronaviruset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Ambassaden har samlat reseinformation om covid-19 på en särskild sida Covid-19: Lägesbild och reseinformation som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga ta del av denna information.

Senast uppdaterad 30 jun 2022, 12.11
Ambassadens reseinformation
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer