• Svenska

Om utlandet Centralafrikanska republiken

Avrådan

Centralafrikanska republiken - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Centralafrikanska republiken.

01 okt 2021

Res med försiktighet

Coronapandemin pågår fortfarande och regler och restriktioner kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att förbereda sin resa, vara påläst, ha en försäkring och att resa med extra marginaler.

Läs mer här

Aktuella händelser

Reseinformation med anledning av coronapandemin

Spridningen av det nya coronavirueset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Ambassaden har samlat reseinformation om covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga ta del av denna information. 

Covid-19: Lägesbild och reseinformation(2) - Sweden Abroad

Aktuella händelser 

Utegångsförbud har införts mellan kl. 18.00 och 05.00 efter oroligheter i efterdyningarna av presidentvalet 27 december. Resor i och omkring Bangui bör undvikas under utegångsförbudet. Läget i landet är fortsatt spänt och ytterligare oroligheter och våldsamheter kan inte uteslutas. Flygplatsen är stängd. Svenska medborgare uppmanas följa lokala myndigheters anvisningar och anmäla sig till svensklistan. 

Anmäldig till svensklistan

Svenska resenärer och svenskar som vistas i Centralafrikanska republiken uppmanas att anmäla sig till svensklistan, vilket kan göras här. Om du redan befinner dig i landet, ange då dagens datum som ankomstdag i formuläret. 

Inreserestriktioner till Sverige

Sveriges regering har beslutat att förlänga det tillfälliga förbudet för icke nödvändiga resor till Sverige från andra länder än EU-länder till den 31 mars 2021. Inreseförbudet kan också komma att förlängas och det är i dagsläget inte klart hur länge förbudet kommer att gälla. Svenska medborgare omfattas inte av förbudet och personer som är bosatta i Sverige får återvända till sina hem. För mer information om inreseförbudet och vilka undantag som finns, se under frågor och svar på  Regeringenkansliets hemsida  här.

Senast uppdaterad 01 okt 2021, 10.17
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer