• Svenska

Om utlandet Burkina Faso

Avrådan

Burkina Faso - avrådan

Med anledning av ett försämrat säkerhetsläge har Utrikesdepartementet den 22 september 2022 beslutat att ändra avrådan för Burkina Faso.

Utrikesdepartementet avråder från alla resor till Burkina Faso, undantaget Ouagadougou och Bobo-Dioulasso, varifrån Utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor.

Avrådan gäller tills vidare.

Aktuella händelser

Militärkupp

I januari 2022 genomförde militären i Burkina Faso en statskupp och avsatte dåvarande presidenten. Landet lyder sedan dess under namnet Patriotic Movement for Safeguarding and Restoration (MPSR), dess transitionsagenda och tillsatta regering. I samband med statskuppen inrättades ett övergångsparlament där dess regering i början av juli 2022 åtog sig att återgå till en konstitutionell ordning inom 24 månader, räknat från den 1 juli 2022. Instabiliteten i landet har ökat i och med statskuppen och inga scenarier verkar peka på en förbättring.

På senare tid har det skett en ökning av väpnade överfall, riktade rån och mord i huvudstaden Ouagadougou. Gendarmeri och polisenheter patrullerar för att upprätthålla säkerheten i staden och minimera kriminell aktivitet. Säkerhetsnivån är acceptabel och inget nattligt utegångsförbud råder i Ouagadougou.

Svenskar som befinner sig i Burkina Faso ska anmäla sig till svensklistan. Vidare gäller att följa händelseutvecklingen via lokala medier, följa uppmaningar från lokala myndigheter och ta del av ambassadens reseinformation via appen UD Resklar eller Sweden Abroad. De svenskar som lämnat Burkina Faso ska avregistrera sig från svensklistan.

Reseinformation med anledning av coronapandemin

Spridningen av coronaviruset globalt har påverkat och fortsätter att ha konsekvenser för det internationella resandet. Ambassaden har samlat reseinformation om covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att ta del av informationen som återfinns på länken nedan.

Lägesbild och reseinformation Covid-19

För brådskande ärenden skicka e-post till ambassadens funktionsbrevlåda: ambassaden.ouagadougou@gov.se

Senast uppdaterad 03 aug 2022, 09.31
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer