• Svenska

Om utlandet Azerbajdzjan

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Lägesuppdatering covid-19

Från och med den 18 mars 2020 till den 2 januari 2024 (eventuellt längre) är Azerbajdzjans samtliga landgränser stängda.

Azerbajdzjan befinner sig i karantän med anledning av Corona-virusets spridning i landet och karantänsreglerna har succesivt förändrats.  

Särskilda inresebestämmelser

Svensk medborgare som önskar besöka Azerbajdzjan i upp till 30 dagar kan  ansöka e-visum på www.evisa.gov.az. För besök längre än 30 dagar måste man vända sig till Azerbajdzjans ambassad i Stockholm med ansökan om visum. Från den 28 mars 2023 är det inte längre obligatoriskt att visa ett COVID-19-pass (eller ett dokument som bekräftar fullständig vaccination mot COVID-19 eller immunitet mot COVID-19) för resor till Azerbajdzjan. 

Lokala restriktioner

En karantänregim tillämpas för närvarande i Baku och andra städer till den 2 januari 2024. Från den 1 maj 2022 är det inte längre obligatoriskt att bära ansiktsmask i offentliga miljöer inomhus. Observera att denna karantänregim numera endast innebär stängda landgränser.

Råd till svenska resenärer

Svenska resenärer uppmanas följa händelseutvecklingen och lokala myndigheters anvisningar samt vara beredda på förseningar på grund av att lokala myndigheter kan vidta ytterligare spridningsreducerande åtgärder. Detta kan inkludera lokala och regionala transportbegränsningar men kan även påverka tillgänglighet till offentliga platser och institutioner.

Senast uppdaterad 13 nov 2023, 13.19