• Svenska

Om utlandet Azerbajdzjan

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Lägesuppdatering covid-19

Från och med den 18 mars 2020 till den 1 mars 2023 (eventuellt längre) är Azerbajdzjans samtliga landgränser stängda och flertalet kommersiella flyg till och från Azerbajdzjan inställda. 

Azerbajdzjan befinner sig i karantän med anledning av Corona-virusets spridning i landet och karantänsreglerna har succesivt förändrats.  

Särskilda inresebestämmelser

Svensk medborgare som önskar besöka Azerbajdzjan i upp till 30 dagar kan  ansöka e-visum på www.evisa.gov.az. För besök längre än 30 dagar måste man vända sig till Azerbajdzjans ambassad i Stockholm med ansökan om visum. För att boarda flyg till Azerbajdzjan och för inresa passagerare över 18 år måste tillhandahålla ett COVID-19-pass (eller ett dokument som bekräftar fullständig vaccination mot COVID-19 eller immunitet mot COVID-19). Se vidare information här. 

Lokala restriktioner

En karantänregim tillämpas för närvarande i Baku och andra städer till den 1 mars 2023. Från den 1 maj 2022 är det inte längre obligatoriskt att bära ansiktsmask i offentliga miljöer inomhus. 

Råd till svenska resenärer

Svenska resenärer uppmanas följa händelseutvecklingen och lokala myndigheters anvisningar samt vara beredda på förseningar på grund av att lokala myndigheter kan vidta ytterligare spridningsreducerande åtgärder. Detta kan inkludera lokala och regionala transportbegränsningar men kan även påverka tillgänglighet till offentliga platser och institutioner.

Senast uppdaterad 12 jan 2023, 14.34