Meny
  • Svenska

Om utlandet Algeriet

Avrådan

Algeriet - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke-nödvändiga resor till Sahelområdet i Algeriet, det vill säga de södra ökenområdena gränsande till Mauretanien, Mali, Niger och Libyen, inklusive turistregionerna Tamanrasset och Djanet.

09 apr 2020

Utlandsresor – förlängd avrådan för alla länder

Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande, förlänger UD sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020 till att gälla fram till och med den 15 juni 2020. I länder eller områden där UD avråder från resor sedan tiden före den 14 mars 2020, gäller dessa beslut. Beslut om att förlänga avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder togs den 3 april 2020. Avrådan gäller efter förlängningen fram till den 15 juni 2020, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Läs mer här

Aktuella händelser

Demonstrationerna på flera platser i Algeriet fortsätter med stort deltagande, särskilt på fredagar. Sammanstötningar kan förekomma. Svenskar i området uppmanas därför att:

- iaktta stor försiktighet och vaksamhet
- undvika folksamlingar och demonstrationer
- följa utvecklingen noga via media
- följa lokala myndigheters uppmaningar och rekommendationer
- hålla kontakten med anhöriga

 

Rekommenderade internetsidor för att hålla sig uppdaterad med aktuella händelser är följande:

https://www.huffpostmaghreb.com/algerie/

https://www.tsa-algerie.com/

http://www.lematindalgerie.com/

Senast uppdaterad 18 mar 2020, 09.20
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor