Alternate Text

Sveriges ambassad Reykjavik, Island

Lokal tid 20:08
18 sep 2023

Vädervarning!

Under den 19 september väntas hårt väder på östra Island. I östfjordarna har en orange varning utlysts med stora regnmängder. Risk för översvämningar och jordskred, vilket även kan orsaka trafikavbrott! Längs östkusten är gul varning utlyst. Se https://safetravel.is/

Läs mer hos Islands meteorologiska institut
13 sep 2023

Stängd passutlämning

Den 19 september håller passutlämningen stängt. Det finns ingen möjlighet att hämta ut pass under denna dag.

06 jun 2023

Honorärkonsul i Akureyri håller stängt

Svenska Honorärkonsulen i Akureyri håller stängt från och med tisdagen den 6 juni till och med torsdagen den 15 juni.

05 jun 2023

Ambassaden stängd 6. juni.

Sveriges ambassad i Reykjavik håller stängt 6. juni.

04 apr 2023

Ambassaden stängd över påsk

Sveriges ambassad i Reykjavik håller stängt från och med torsdagen den 6 april till och med måndagen den 10 april.

30 mar 2023

Safetravel Warning!

Onsdag och torsdag 29-30 mars 2023 Varning för hårt väder för östfjordarna! Vad du kan förvänta: 29 mars: Snöstorm med kraftig vind (vindbyar upp till 45 m/s) med dålig sikt och svåra körförhållanden fram till midnatt. 30 mars: Extremt upptining och regn, ökad rasrisk/laviner och stigande vattennivåer. Vägavstängningar väntas. INGA RESVILLKOR PÅ ONSDAG EFTERMIDDAG/KVÄLL OCH HELA TORSDAG! Stanna där du är, avbryt resplaner! Kolla www.safetravel.is för uppdateringar och information och fråga personal på ditt lokala boende.

27 mar 2023

Ambasaden Stängd 28. mars

Ambassaden kommer att vara stängd den 28.mars p.g.a deltagande i kurs.

01 mar 2023

Ambassaden

Observera att alla besökare på ambassaden måste boka tid i förväg. För eventuella frågor ombeds du att kontakta ambassaden på +354 520 1230 eller på ambassaden.reykjavik@gov.se. Eventuella ytterligare uppdateringar kommer att göras här på Sweden Abroad samt på ambassadens Facebooksida.

24 nov 2022

Ingen passutlämning under julledigheten

Mellan fredag den 16 december och fredag den 6 januari kommer inga pass eller ID-kort att lämnas ut. Pass och ID-kort som anländer till ambassaden under denna period lämnas ut under veckan som börjar med måndag den 9 januari 2023.

25 maj 2022

Information om passtider

Om du saknar resedokument (pass eller nationellt ID-kort) eller har ett utgånget resedokument kan Polisen nu erbjuda selektiv bokning genom att erbjuda förtur i kön. Du hamnar i detta fall i en speciell kö där du ser de nysläppta tiderna före alla andra. Kravet på bank-id för att kunna boka passtid gör detta möjligt. Genomsnittet för väntetiderna är nu noll till tio veckor. I Stockholm, Göteborg och Malmö finns det tider att tillgå eftersom tider släpps hela tiden. Polisen kommer att erbjuda ännu fler tider inom de närmsta veckorna, och de kommer att hålla öppet hela sommaren. Om du enbart ska resa inom EU behöver du bara ett nationellt ID kort. Får man bara en tid är det korta leveranstider. Fortsatt längre leveranstider för pass/Nationellt ID-kort än normalt pga den stora efterfrågan och tekniska problem. För pass gäller ca 15 dagars leveranstid, plus kurir till ambassaden. För Nationellt ID-kort gäller ca 6 dagars leveranstid, plus kurir till ambassaden. Polismyndigheten arbetar aktivt med att minska dessa långa väntetiderna.

07 jun 2022

Längre leveranstider för pass!

På grund av den stora efterfrågan på pass varierar leveranstiden efter att din ansökan har godkänts. Leveranstiden för pass till utlandsmyndighetern kan ändras från dag till dag, just nu är leveranstiden ca 4-5 veckor medan leveranstiden för nationella ID-kort är ca 14 arbetsdagar. För mer information hänvisas till Polisens hemsida

Polisens webbplats

Information om bokning av passansökan

Från och med den 20 april inför Polismyndigheten behov av e-legitimation för tidsbokning av pass och nationellt id-kort i Sverige.

Se alla nyheter

Vanliga frågor

Solander 250 -Bréf frá Íslandi

Under 2022 är det 250 år sedan den svenska botanisten och Linnéapostlen Daniel Solander deltog i en vetenskaplig expedition till Island. För att uppmärksamma detta märkesår har Sveriges ambassad, i samarbete med isländska partners, initierat ett av de mest omfattande svensk-isländska projekten någonsin.  

Mer information finner du här

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Anmäl dig till svensklistan
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I appen UD Resklar finns råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Om UD Resklar på regeringen.se
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s regeltillsyn.

Anmäl via regeringen.se