Sveriges ambassad Pristina, Kosovo

Lokaltid Pristina
07:59
31 mar 2021

Information om UD:s avrådan med anledning av covid-19

UD avråder från icke nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES, Schengenområdet samt Storbritannien till och med den 31 maj 2021. UD har genom tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till flertalet europeiska länder. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Ambassadens särskilda öppettider och visumansökningar

Särskilda öppettider
Med anledning av coronapandemin är ambassadens öppettider begränsade. Drop-in-besök tas ej emot. Möten bokas på förhand. Kontakta oss via e-post eller på telefon under telefontiderna vardagar kl. 09.00 - 12.00.  

VSF håller stängt för visumansökningar
Visumansökningar handläggs av VFS Global i Pristina. VFS har för tillfället stängt pga av coronapandemin. Vi återkommer med info när VFS öppnar igen. 

Kontakt och besökstider

Går det att resa till Kosovo?

Sverige avråder alla svenskar från icke nödvändiga resor till bl.a. Kosovo fram till den 15 april 2021. Se regeringens beslut. Det är viktigt att vara medveten om vad en avrådan innebär. Läs mer här.

UD AVRÅDER RESOR TILL KOSOVO

Resa till Sverige

Sverige har infört ett inreseförbud som gäller t.o.m. 31 maj 2021. För svenska medborgare, EU-medborgare och personer som är varaktigt bosatta i Sverige eller inom EU gäller inte inreseförbudet. Flera undantag görs. Se regeringens hemisda

Sverige kräver fr.o.m. den 6 februari 2021 att utländska medborgare kan uppvisa ett negativt covid-19/PCR-test ej äldre än 48 timmar för inresa till Sverige. Testkravet gäller till och med 31 maj. Sveriges inreseförbud

Inreseförbudet till Sverige förlängs till 31 maj

25 mar 2021

Sveriges regering har beslutat om en förlängning av det generella inreseförbudet och att kravet på uppvisande av negativt covid-19-test kvarstår vid inresa från alla länder. Samtidigt upphävs de särskilda inreserestriktionerna vid resa från Danmark och Norge. Inreseförbuden förlängs till och med den 31 maj. Ändringarna börjar gälla den 31 mars.

Nyheter

Vanliga frågor

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s Regeltillsyn.

Läs mer