Sveriges ambassad Hanoi, Vietnam

Lokaltid Hanoi
13:19
14 jun 2022

Information om ambassadens passverksamhet

Just nu är det långa väntetider på att ansöka om pass – både i Sverige och på ambassaden i Hanoi. För närvarande finns det inga lediga tider för ansökan om ordinarie pass förrän i september. Under perioden 4 juli till 12 augusti kan ambassaden endast utfärda provisoriska pass (nödpass). Inom kort kan du själv boka tid för ansökan om ordinarie pass genom ett tidsbokningssystem online.

Förnyelse av pass och ID-kort
14 jun 2022

Inga provisoriska pass på konsulatet i Ho Chi Minh City juni-augusti

Under perioden 12 juni till den 23 augusti utfärdas inga provisoriska pass (nödpass) på konsulatet i Ho Chi Minh City. Har du frågor om provisoriska pass vänligen kontakta ambassaden i Hanoi. Notera att för ansökan om provisoriskt pass krävs personlig närvaro på ambassaden i Hanoi.

Mer information om provisoriska pass
07 jun 2022

Längre leveranstider för pass!

På grund av den stora efterfrågan på pass varierar leveranstiden efter att din ansökan har godkänts. Leveranstiden för pass till utlandsmyndighetern kan ändras från dag till dag, just nu är leveranstiden ca 4-5 veckor medan leveranstiden för nationella ID-kort är ca 14 arbetsdagar. För mer information hänvisas till Polisens hemsida

Polisens webbplats

Viktig information om provisoriska pass i Ho Chi Minh-staden.

19 aug 2022

Provisoriska pass i Ho Chi Minh-staden

Se alla nyheter

Aktuella händelser

Covid-19 situationen i Vietnam - en översikt

Smittsprdningen av Covid-19 har minskat i hela Vietnam. Dock kvarstår flera preventiva smittskyddsåtgärder som bl.a. delvis krav på ansiktsmask på vissa platser mm. Vietnams Hälsoministerium tillhandahåller fortlöpande uppdaterad information här.

Följ lokala myndigheters information och rekommendationer; observera att situationen kan ändras snabbt och att nya restriktioner kan tillkomma med kort varsel.

Inresa till Vietnam

Från och med 15 mars 2022 kan svenska medborgare resa till Vietnam utan att söka visum på förhand för vistelser upp till 15 dagar. Resenärer måste ha en giltig passhandling med minst 6 månaders kvarvarande giltighetstid för inresa. För vistelser upp till 30 dagar kan elektronisk visering sökas (mer information finns här).

Det finns inget krav på karantän, men resenärer förväntas självmonitorera sitt hälsoläge under 10 dagar. Vid symtom ska lokal sjukvård kontaktas omgående. 

Vietnam godtar EU:s digitala vaccincertifikat, utfärdade i Sverige, som bevis på vaccinering.

För ytterligare frågor om Vietnams inresebestämmelser hänvisas till vietnamesiska ambassaden i Stockholm. Svenska ambassaden och Utrikesdepartementet ansvarar inte för andra länders inresebestämmelser och eventuella visumkrav. 

Råd till svenska resenärer

Resenärer bör alltid vara försäkrade, resa med marginaler och vara beredda på att kunna hantera snabba förändringar, förseningar och extra kostnader. Ladda ner appen UD Resklar och anmäl dig gärna på svensklistan.

Senast uppdaterad 02 aug 2022, 14.08
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s Regeltillsyn.

Läs mer