Lediga tjänster/Open Positions

Här publiceras tillgängliga tjänster vid Sveriges ambassad i Washington D.C. samt vid de svenska konsulaten i USA. Available openings at the Embassy of Sweden in Washington, D.C. or at the Swedish consulates in USA can be found below.

Sveriges ambassad i Washington är en av Sveriges största utlandsmyndigheter med drygt femtio anställda, varav drygt hälften är utsända från Sverige. Ambassaden är indelad i sju avdelningar. Ambassaden företräder Sverige i USA och bidrar med underlag och rapporter till Regeringskansliet samt ger omfattande myndighetsservice till allmänheten. En huvuduppgift är att främja svenska intressen och bidra till ökad handel och kulturellt utbyte mellan Sverige och USA. Ambassaden har en omfattande författningsreglerad verksamhet.

Sveriges ambassad i Washington D.C. söker en Social Secretary

Arbetet innefattar ansvar för ambassadörens representationsverksamhet, vilket bl.a. omfattar att sammanställa gästlistor, skicka ut inbjudningar, ta emot och registrera svar, göra bordsplaceringar, printa placeringskort inför måltider och mottagningar i residenset, samt redovisa representationen. Du ansvarar även för externa inbjudningar till ambassadören och hanterar delar av ambassadörens kalender i samråd med ambassadörens assistent. Du arbetar i nära kontakt med ambassadörens kock och housemanager, samt koordinerar residensets kalender. I tjänsten ingår delat andrahandsansvar vid frånvaro för övriga assistenter. Du kommer även att ingå i ambassadens kris- och beredskapsorganisation. Kvällsarbete i samband med evenemang på residenset förekommer regelbundet.

Vi söker dig som är initiativrik, flexibel, samarbetsorienterad och har förmåga att arbeta med flera moment under betydande tidspress. God datorvana och gott ordningssinne är nödvändigt. Du måste ha mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i såväl svenska som engelska. Erfarenhet från arbete på utlandsmyndighet eller Regeringskansliet är meriterande.

Tillträde: 24 oktober, 2022 eller enligt överenskommelse. Anställningen är på heltid och tillsvidare. Provanställning om sex månader tillämpas. En förutsättning för anställning är medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd (green card) i USA.

Lön: individuell lönesättning tillämpas.

Mer information om arbetsuppgifter lämnas av Pernilla Scott (pernilla.scott@gov.se), information om anställningsvillkor lämnas av Johanna Bergenholtz (johanna.bergenholtz@gov.se). Fackligt ombud är Andrea Gurney (andrea.skoldberg.gurney@gov.se).

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning via e-post till ambassaden.washington@gov.se senast den 6 oktober, 2022. Märk ansökan med referensnummer UM2022/31568/WASH.

Klicka här för att läsa om dataskyddslagen.
Learn more about our Data Protection Policy (GDPR): https://bit.ly/2ROF3HU

 

Senast uppdaterad 23 sep 2022, 09.39