Meny

Lediga tjänster

Här publiceras tillgängliga tjänster vid Sveriges ambassad i Washington D.C. samt vid de svenska konsulaten i USA. Ambassaden har för närvarande en tjänst utlyst: press officer till ambassadens enhet för press, information och kultur.

Sveriges ambassad i Washington är en av Sveriges största utlandsmyndigheter med drygt femtio anställda, varav knappt hälften är utsända från Sverige. Ambassaden är indelad i sju enheter. Ambassaden företräder Sverige i USA.  Ambassaden har en omfattande författningsreglerad verksamhet. En huvuduppgift är att främja svenska intressen och bidra till ökad handel och kulturellt utbyte mellan Sverige och USA. 

Sveriges ambassad i Washington D.C. söker för lokal anställning en Press Officer till ambassadens enhet för press, information och kultur (PIK).

PIK-enheten ansvarar bl.a. för att sprida kunskap om Sverige och de värderingar som bärs fram av svensk kultur och samhälle. Enheten samverkar nära med övriga enheter på ambassaden för att förbereda och genomföra ambassadevenemang, såväl i Washington D.C. som i övriga delar av USA. PIK-enheten arbetar för att ytterligare stärka Sverigebilden i USA och främja svensk kultur genom att exempelvis arrangera seminarier, konserter, utställningar, pressmöten och andra evenemang inom ramen för offentlig och digital diplomati.

Arbetsuppgifterna för ambassadens Press Officer innefattar pressfrågor, arrangemang av pressevents och dialog med journalister. I tjänsten ingår också ett ansvar för ambassadens pressmeddelanden, digital diplomati, strategiskt kommunikationsarbete, omvärldsbevakning samt foto och film. Vidare är talskrivande och sammanställning av intervjuunderlag viktiga delar av tjänsten, där det även ingår kontakter med samarbetspartners, allmänheten samt amerikanska och svenska myndigheter. Tjänsten omfattar ett visst administrativt ansvar samt koordinering av vissa besök till ambassaden. I tjänsten ingår även ett aktivt andrahandsansvar för kommunikationshandläggarens arbetsuppgifter. 
 
Vi söker dig som är initiativrik, flexibel och har förmåga att arbeta parallellt med olika frågor under tidspress. Du är en mycket god skribent som kan samverka med kollegor för att formulera text även inom ämnesområden där du inte har någon tidigare sakkunskap. God datorvana och erfarenhet från arbete med sociala media är ett krav. Så är även erfarenhet från tidigare arbete med press- och kommunikationsfrågor. Erfarenhet av arbete i EpiServer samt kunskaper i grafisk formgivning är önskvärt. Du måste ha mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i såväl svenska som engelska och ha mycket god samhällelig och kulturell förståelse för både Sverige och USA. 

Ambassaden erbjuder en attraktiv arbetsplats, som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast möjligt. Ambassaden tillämpar sex månaders provanställning. En förutsättning för anställning är medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd (green card) i USA. Lön individuell lönesättning tillämpas.

Mer information om arbetsuppgifter och anställningsvillkor lämnas av ambassadens press- och kommunikationsråd Lars-Erik Tindre (lars-erik.tindre@gov.se). Fackligt ombud är Anne-Charlotte Merrell Wetterwik (anne-charlotte.wetterwik@gov.se).

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning via e-post till ambassaden.washington@gov.se . För att beaktas måste ansökan ha inkommit till ambassaden senast 9 augusti 2020. Märk ansökan med referensnummer DNR2020/22975/WASH.

Klicka här för att läsa om dataskyddslagen.
Senast uppdaterad 29 jun 2020, 09.11