Alternate Text

Sveriges ambassadWashington, USA

Lokaltid 17:18

Om oss

Välkommen till Sveriges ambassad i Washington, USA.

Sveriges ambassad i Washington är en av Sveriges största utlandsmyndigheter med drygt femtiofem anställda och ett brett myndighetsuppdrag. Ambassadör Urban Ahlin är sedan augusti 2023 myndighetschef. Utöver ambassaden finns det två svenska generalkonsulat och cirka 25 honorärkonsulat i USA. Ambassaden täcker en rad policyområden inklusive säkerhet, försvar, klimat och hållbarhet, handel, demokrati, mänskliga rättigheter, jämställdhet och kultur. Ambassaden tillhandahåller även konsulär hjälp till svenska medborgare och migrationsärenden.

Ambassaden är stängd för besökare och telefonsamtal på helger och helgdagar (se öppettider). Är du svensk medborgare och har hamnat i en nödsituation utöver kontorstid, vänligen ring ambassaden på +1 (202) 467-2600 och följ instruktionerna för att nå jourhavande på Utrikesdepartementet.

Ambassaden är sedan 2006 belägen i byggnaden House of Sweden vid Potomacfloden i stadsdelen Georgetown. Den prisbelönta byggnaden är ritad arkitekterna Gert Wingårdh och Tomas Hansen.

Senast uppdaterad 18 aug 2023, 14.46