Rösta i EU-valet från Tjeckien

05 mar 2019

Söndagen den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet. Befinner du dig i Tjeckien kan du förtidsrösta på ambassaden i Prag. Du kan även brevrösta från Tjeckien tidigast från den 11 april.

Förtidsrösta på ambassaden

Ambassaden i Prag kommer att vara öppen för röstmottagning under ordinarie expeditionstider, måndag till fredag kl. 09.00-12.00 från den 6 maj till och med den 21 maj 2019.

Under lördagen den 18 maj kommer ambassaden dessutom att ha öppet för röstmottagning mellan kl. 10.00-12.00. 

För att kunna förtidsrösta behöver du en giltig ID-handling samt ditt röstkort från valmyndigheten. Om du inte har fått ditt röstkort kan ambassaden skriva ut ett dubblettröstkort. Observera att sista dag för att förtidsrösta på ambassaden är tisdag den 21 maj. Detta för att rösterna ska nå Sverige innan valdagen.

Brevrösta från utlandet

Alla som befinner sig utomlands kan brevrösta, det vill säga skicka sin röst med posten. För att brevrösta behöver du ett brevröstningsmaterial. Materialet finns färdigförpackat i ett kuvert och innehåller valkuvert, blanka valsedlar, ytterkuvert och omslagskuvert. Brevröstningsmaterial kan beställas från Valmyndigheten eller ambassaden. Du kan brevrösta från Tjeckien tidigast från den 11 april.

Mer information om valet finns på Valmyndighetens hemsida: www.val.se

Senast uppdaterad 05 mar 2019, 17.01