Välkommen till Luciakonsert i Strahovklostret den 13 december!

05 dec 2023

Precis som i Sverige har kören SIST från Brno en lång tradition av att framföra julkonserter i samband med firandet av Lucia – i år kommer det kända luciatåget att besöka Prag! Onsdagen den 13 december kommer den populära kören att sprida ljus före de mörka dagarna innan jul i Strahovklostret. Gör dig redo för en mystisk atmosfär i en lång vinternatt, förstärkt av levande ljus och vacker nordisk musik. Kören kommer att framföra sånger som firar Lucia samt svenska julsånger.

I år kommer du också för första gången att kunna njuta av det magiska ljudet från nyckelharpan, ett traditionellt svenskt musikinstrument, som spelas av Šedovous, en gäst från den svenska kören SIST.

OBS! KYRKANS KAPACITET ÄR UPPNÅDD! Tyvärr kan vi inte ta emot fler anmälningar.

Den svenska kören SIST grundades våren 2009 av musikvetenskapstudenten, Kateřina Rašíková, under ämnet "Svenska i sånger" vid den konstnärliga fakulteten vid Masaryk-universitetet. Medlemmarna är huvudsakligen studenter vid den konstnärliga fakulteten som har läst minst en termin svenska. Kören ackompanjeras ibland av tangentinstrument, flöjt, violin, klarinett eller andra instrument. Kören har deltagit upprepade gånger i samband med IKEA- och Avion-evenemang, och har dessutom uppträtt många gånger vid den svenska ambassaden i Prag.

Senast uppdaterad 06 dec 2023, 10.39