Alternate Text

Sveriges ambassadMadrid, Spanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Madrid.

Lokal tid 06:13

Långa väntetider för att förnya pass & id-handlingar på ambassaden

28 jun 2021

För närvarande överskrider väntetiden för tidsbokning av nationella ID- och passansökningar på ambassaden två månader.

Ambassaden hanterar en större mängd passansökningar än ett vanligt år eftersom det är många personer som inte har kunnat ansöka om nytt pass under pandemin. Ambassaden beklagar situationen och har satt in extratider för passhanteringen.

Begränsningar i antalet personer som får vistas i receptionen och i ambassadens lokaler bidrar dock till att det under några månader framöver fortsatt kommer att vara långa väntetider.

Vi vill därför uppmana svenska medborgare som kommer att besöka Sverige under sommaren, och vars pass går ut under året, att passa på att ansöka om nytt pass eller id-kort hos polisen. Se Pass och nationellt id-kort | Polismyndigheten (polisen.se) Om man inte hinner hämta ut det nya passet under Sverigevistelsen så går det bra att be polisen skicka det till ambassaden för utlämning.

De sökande som har bokat tid på ambassaden bör tänka på att komma med kompletta ansökningar så att nästa sökande inte behöver vänta längre än planerat. För upplysning se Pass / ID-kort i Spanien - Sweden Abroad

Vänligen AVBOKA din pass tid så snart du kan om du får förhinder. Då finns det möjlighet för en annan sökande att boka in sig.

Det är många som behöver förnya sina pass just nu och tyvärr går det tider förlorade som inte har bokats av.

Du bokar enkelt av din tid i bekräftelsen som du fick vid bokningstillfället per mail.