Virtuellt seminarium om OECD:s rapport ”Digital Economy Outlook 2020” den 3 februari

03 feb 2021

Idag den 3 februari kl. 14:00-15:30 hålls ett virtuellt seminarium som inleds av statssekreterare Sebastian de Toro och vid vilket OECD:s direktör för vetenskap, teknologi och innovation, Andrew Wyckoff, presenterar rapporten.

OECD:s rapport ”Digital Economy Outlook 2020” som publicerades i november 2020 behandlar trender och analyser rörande den digitala ekonomin.

Rapporten lyfter hur OECD:s medlemsländer och partnerländer drar nyttja av informations- och kommunikationsteknologi och Internet för att nå policymål. Rapporten har också ett särskilt fokus på hur pandemin påverkar de utmaningar och möjligheter som den digitala transformationen innebär.

Bland slutsatserna kan nämnas att den ökade tillgången på uppkoppling i OECD-länderna gjorde det möjligt för många att anpassa sig till krisen, t.ex. genom distansarbete- och utbildning. Vikten av att digitaliseringen är inkluderande lyfts, särskilt i kristider då vissa grupper riskerar att lämnas utanför.

Seminariet är inte för allmänheten, men information om rapporten kan läsas här och där finns även en presentation att lyssna och titta på från lanseringen i november 2020.

Läs mer om OECD:s arbete med digital ekonomi här.

Senast uppdaterad 03 feb 2021, 08.19