Vi välkomnar vårens praktikanter!

30 jan 2023

Måndagen den 30 januari börjar Lova Hedenius och Mila Cekredzi deras praktik på Sveriges delegation vid OECD och Unesco i Paris.

Lova skall vara på OECD-kontoret och Mila skall vara på Unesco-kontoret. Här presenterar de sig:

Mila

Mitt namn är Mila Cekredzi och jag ska praktisera på delegationen under våren 2023.

Jag har precis avslutat mina studier på Uppsala Universitet där jag tog en dubbelkandidat i både Fred och Konflikt samt Utvecklingsstudier. Parallellt med mina studier har jag även engagerat mig i diverse studentledda och frivilliga organisationer såsom Amnesty Student Group och Röda Korset.

Jag har alltid varit intresserad av historia och kultur, men det var i kombination med mina studier samt egna rese-erfarenheter i krigs berörda länder, som min vilja att jobba för kulturers bevarande, hållbarhet och utbildning väcktes. Det var därför jag valde att söka till praktiken på UNESCO, för att få möjligheten att prova arbeta för att främja de globala målen och med förebyggande fredsarbeten.

Under praktiken hoppas jag få lära mig mer om multilaterala samarbeten och internationella förhandlingar, och se hur min teoretiska utbildning skulle kunna ta praktisk form på arbetsplatsen. Utöver arbetet på delegationen ser jag fram emot att få möta nya människor och än en gång jobba i den franska kulturen.

Jag är övertygad om att praktiken på delegationen kommer ge mig värdefulla erfarenheter och en fantastisk tid i Paris!

Lova

Mitt namn är Lova Hedenius och jag ska praktisera på delegationen under våren 2023. Till vardags studerar jag Politices kandidatprogram med inriktning statsvetenskap vid Uppsala universitet.

Inom mitt program har jag fördjupat mig särskilt inom komparativ politik och studiet av policyprocessen, men jag har även läst kurser i statistik, nationalekonomi och förvaltningsrätt.

Jag sökte praktik på delegationen då jag alltid haft ett stort intresse för internationellt samarbete. Världen står just nu inför stora ekonomiska och politiska utmaningar, och OECD:s samordnande och utvärderande roll i policyprocessen är kanske viktigare än någonsin. Det ska därför bli enormt spännande att få vara på plats och se hur samverkan över nationsgränserna faktiskt går till, och hur Sverige bidrar till detta viktiga arbete.

Jag ser fram emot att under våren få omsätta mina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete och lära mig av mina erfarna medarbetare på delegationen. Det ska även bli roligt att damma av mina franskkunskaper!

Slutligen blir det kulturella utbytet som kommer med att bo och arbeta i Paris ett högst välkommet inslag i praktiken. Jag är övertygad om att erfarenheten från delegationen blir utvecklande på alla sätt, och ser verkligen fram emot att komma i gång!

Senast uppdaterad 30 jan 2023, 12.07