Vi välkomnar vårens praktikanter!

18 jan 2022

Måndagen den 24 januari börjar Hanna Kanon och Ellen Löfgren deras praktik på Sveriges delegation vid OECD och Unesco i Paris.

Hanna skall vara på Unesco-kontoret och Ellen skall vara på OECD-kontoret. Här presenterar de sig:

Hanna 

Mitt namn är Hanna Kanon och jag ska praktisera på delegationen under våren 2022.

Jag studerar mitt sista år på juristprogrammet i Lund parallellt med en politites kandidat med inriktning nationalekonomi. Jag har länge haft ett intresse av internationella frågor och under min studietid har jag fördjupat mig i EU-rätt, mänskliga rättigheter och internationell ekonomi.

Unesco tilltalade mig som praktikplats av flera anledningar. Organisationens breda mandat och många arbetsområden kändes intressanta, relevanta och viktiga. Det verkade också spännande att arbeta på en arbetsplats med en så stark internationell prägel. Jag ser fram emot att fördjupa mig i Unescos arbetsområden och få lära mig mer om hur till exempel kultur och vetenskap fungerar som komponenter för samhällsutveckling. Att ha franska som ett av arbetsspråken är ytterligare en rolig del av praktiken och jag hoppas kunna utveckla mina kunskaper.

Det ska bli roligt att få vara en del av den svenska delegationen och få en inblick i hur delegationerna arbetar för att ta fram olika fredsbyggande program vid Unesco. Jag ser fram emot en intressant och lärorik vår!

Ellen

Mitt namn är Ellen Löfgren och jag ska praktisera på delegationen under våren 2022. 

Jag studerar för tillfället mitt sista år på kandidatprogrammet i utvecklingsstudier vid Lunds universitet med inriktning ekonomisk historia. Jag har länge haft ett stort intresse för internationella relationer och multilateralt samarbete, särskilt gällande policyutveckling som bidrar till en positiv samhällsutveckling. Därför anser jag att OECD har en otroligt betydelsefull roll, framför allt rörande dagens globala utmaningar. Jag har tidigare även studerat runt om i Frankrike samt i Bryssel och tycker mycket om att lära mig om nya kulturer och människor. 

Jag ser mycket fram emot att få medverka i arbetet på delegationen och att få en större inblick i Sveriges roll i världen. Praktiken är vidare en fantastisk möjlighet att få utveckla samt fördjupa mina intressen inom internationellt samarbete och kommer garanterat bli en erfarenhet jag sent kommer att glömma!

Senast uppdaterad 18 jan 2022, 12.19