Vi välkomnar vårens praktikanter!

17 jan 2020

Måndagen den 27 januari börjar Frida Jansson och Ellen Olsson deras praktik på delegationen.

Frida skall vara på Unesco-kontoret och Ellen skall vara på OECD-kontoret. Här presenterar de sig:

Frida

Mitt namn är Frida Jansson och under våren 2020 ska jag vara praktikant på Sveriges delegation vid Unesco.

För närvarande studerar jag mitt sista år vid Försvarshögskolan i Stockholm där jag läser statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhetspolitik. Under studietiden har mitt intresse för Sveriges roll i världen och för internationella relationer fördjupats. Jag är dessutom intresserad för kulturens och utbildningens betydelse för samhällets utveckling och dess koppling till fred och säkerhet.

Mitt intresse för internationella relationer, säkerhet, utbildning och kultur gjorde att Unesco kändes som en ultimat praktikplats och som en betydelsefull möjlighet för mig att utveckla och fördjupa mina intressen. Det ska bli mycket spännande att få en inblick i internationell samverkan i praktiken och att få ta del av organisationens viktiga arbete. Jag är glad över att få möjligheten att representera Sverige och att få lära mig mer om hur Sverige bidrar till Unescos övergripande mål.

Utöver detta ska det givetvis bli roligt att få tillbringa terminen i Paris. Jag ser fram emot ett spännande och lärorikt halvår vid Unesco!

Ellen

Jag heter Ellen Olsson och ska göra praktik på OECD-delegationen under våren 2020.  

Jag studerar mitt sista år på kandidatprogrammet i ekonomi vid Lunds universitet med inriktning nationalekonomi. Jag är särskilt intresserad av internationell ekonomi då jag finner det intressant hur länder förhåller sig till varandra, hur de skiljer sig från och liknar varandra och hur de kan samarbeta i en allt mer globaliserad värld. Därför ska det bli väldigt roligt att praktisera på en stor internationell organisation som OECD. Mitt internationella intresse har gjort att jag sökt mig utomlands tidigare, bland annat för utbytesstudier i USA vid University of California at Berkeley och franskastudier i Nice.

Praktikplatsen på OECD tilltalade mig då det är en stor möjlighet att få lära mig mer om internationellt samarbete och hur det går till i praktiken. I mina studier har jag fokuserat på utveckling och handel och jag ser fram emot att få en inblick i OECD:s arbete inom dessa frågor. Det ska bli en spännande vår i Paris på OECD-delegationen!

Senast uppdaterad 17 jan 2020, 16.35