Vi välkomnar vårens praktikanter!

30 jan 2019

Måndagen den 28 januari började Maria Pettersson och Faezeh Veghar deras praktik på delegationen.

Maria skall vara på OECD-kontoret och Faezeh Veghar skall vara på Unesco-kontoret.

Här presenterar de sig:

Maria Pettersson

Jag heter Maria Pettersson och ska vara praktikant på Sveriges delegation vid OECD under våren 2019.

Me
d denna praktik avslutar jag mina studier på juristprogrammet vid Lunds Universitet där jag genomgående haft ett stort intresse för internationell affärsjuridik. Tidigt fastnade jag för att använda juridiken i ett större sammanhang där juridiska lösningar kan användas för utmaningar av gränsöverskridande karaktär. Jag har därför precis skrivit mitt examensarbete om företagsansvar för korruption i internationella affärstransaktioner och förra våren spenderade jag i Sydney där jag läste internationellt företagande ur både ett ekonomiskt och kulturellt perspektiv. Att sprida kunskap är något som jag brinner för vilket har gjort att jag utöver mina studier engagerat mig som projektledare inom Rädda Barnen och arbetat som studentlärare på juridiska fakulteten i Lund.

Mina intressen stämmer väl överens med arbetet som OECD bedriver med kunskapsspridning, framtagning av rapporter och utformningen av internationella konventioner och rekommendationer. Att få en inblick i hur detta arbete går till inom en tongivande aktör i det internationella ekonomiska- och samhälleliga samarbetet ser jag därför som en fantastisk möjlighet. Jag ser mycket fram emot vårens lärorika praktiktjänst och hoppas kunna vara med och bidra till en positiv utveckling inom organisationen!

Faezeh Veghar

Mitt namn är Faezeh Veghar och jag är juriststudent på Uppsala Universitet. Jag lärde känna UNESCO och organisationens arbete i samband med en kurs om UNESCO som jag läste under mitt utbyte i Taiwan. Nu ser jag fram emot att få insikt i det praktiska arbetet samt hur organisationen arbetar för att bygga fred genom att tillgängliggöra utbildning och skapa förståelse för olika kulturer.

S
om juriststudent med särskilt intresse för folkrätt och internationella frågor ser jag UD som en attraktiv arbetsgivare, därför ska det bli väldigt roligt att praktisera på den svenska delegationen vid UNESCO och få lära känna denna arbetsplats.

Senast uppdaterad 30 jan 2019, 11.31