Vi välkomnar vårens praktikanter!

25 jan 2018

Måndagen den 29 januari börjar Erik Forsberg, Rebecca Larsson, Felicia Rhedin och Helena Rydberg deras praktik på delegationen.

Erik och Helena skall vara på OECD-kontoret. Rebecca och Felicia skall vara på Unesco-kontoret. Här presenterar de sig:

Erik Forsberg

Mitt namn är Erik Forsberg och jag är en av vårens praktikanter på Sveriges delegation vid OECD. Jag är studerar också på Kandidatprogrammet i freds- och utvecklingsvetenskap på Uppsala Universitet vilket denna praktik kommer att utgöra den sista den sista delen av. Under hösten 2017 skrev jag min kandidatuppsats i freds- och konfliktvetenskap. I den undersökte jag hur informella institutioner påverkar risken för valrelaterat våld. Utöver mina studier har jag innehaft posten som kassör för Utrikespolitiska Föreningen i Uppsala, samt arbetat med en utställning om kvinnliga fredsprofiler på Fredens hus.

Alla de kurser jag har läst, samt mina övriga uppdrag under studietiden, har på ett eller annat sätt reflekterat mitt starka intresse för utvecklingsfrågor och internationell politik, liksom denna praktik gör. Att arbeta med utvecklingsfrågor och internationell politik är en strävan jag har haft sedan gymnasiet och att arbeta med politik har jag sagt att jag vill sen jag var liten. Att får göra praktik på Sveriges delegation till OECD känns därför otroligt roligt och som ett naturligt steg i mitt liv. Jag är dessutom väldigt förtjust i Frankrike och det franska språket. Det känns därför extra roligt att få spendera en termin i Paris och få utveckla mina språkkunskaper och min förståelse för landet.

Jag ser väldigt mycket fram emot min tid på delegationen och hoppas kunna bidra till dess arbete och utvecklas både personligt och i min förståelse för internationell politik. 

Rebecca Larsson

Mitt namn är Rebecca Larsson och jag kommer praktisera på Sveriges delegation vid Unesco under vårterminen 2018. Jag har tidigare studerat utvecklingsstudier med fokus på ekonomiska, sociala och politiska processer och hur de är sammanlänkade med utvecklingssamarbeten. Under juni 2017 tog jag min kandidatexamen med statsvetenskap som huvudämne. Under hösten valde jag att komplettera utvecklingsstudierna och började studera journalistik vid Lunds universitet, främst på grund av min passion för skrivandet.

Några av de viktiga uppgifter Unescos arbetar för är att främja mänskliga rättigheter där bland annat yttrande- och pressfrihet är betydelsefulla punkter. Unescos arbete för det journalistiska yrket och dess säkerhet runt om i världen är en av de anledningarna till att jag är oerhört glad att få göra en praktik på Svenska Unesco-delegationen.

Under universitetstiden har jag även hunnit med en utbytestermin i Dublin. Där läste jag fristående kurser inom politik, mänskliga rättigheter och globalisering för att nämna några. Sammankopplingen av dessa ämnen resulterade i att jag skrev min kandidatuppsats om människohandel i Colombia i korrelation till den interna väpnade konflikten och det nuvarande fredsavtalet. Detta gjorde jag genom att analysera vilka politiska åtgärder som genomförts och vilka de statliga barriärerna har varit och kommer vara för att motverka människohandel.

Det ska både bli spännande och utmanande att spendera dessa månader i Paris. Med mitt stora intresse för världen och utvecklingsfrågor ser fram emot att fördjupa min kunskap inom de ämnen jag brinner för och vill arbeta med i framtiden. Jag är helt säker på att det kommer vara ett fantastiskt och lärorikt halvår.

Felicia Rhedin 

Mitt namn är Felicia Rhedin, jag studerar sista året på Europaprogrammet vid Göteborgs universitet och är en av vårens praktikanter på Unesco-delegationen. Utöver mina studier är jag utbildningspolitiskt engagerad och ägnar mig åt de svenska studentkårernas representation på europeisk nivå. Just frågor om högre utbildning ligger mig särskilt varmt om hjärtat och i höstas skrev jag min kandidatuppsats på temat om förutsättningar för ett jämlikt deltagande i studentmobilitet. Fritiden spenderar jag gärna på gymmet, i löpspåret eller ute i naturen och skulle också beskriva mig som något av en TV-serieentusiast. Ett annat stort intresse är musik och jag både sjunger och spelar ett flertal instrument.

Jag ser fantastiskt mycket fram emot min tid på delegationen och att få sätta mig in i de frågor som ligger inom Unescos kompetens, inte minst kultur- och utbildningsfrågor. Eftersom min utbildningsprofil är inriktad mot internationellt samarbete och integration ska det bli väldigt spännande att uppleva hur arbetet i en mellanstatlig samarbetsorganisation går till.

Helena Rydberg 

Mitt namn är Helena Rydberg och jag ska praktisera på Sveriges delegation vid OECD under våren 2018. Praktiken utgör sista terminen av mitt Politices kandidatprogram med inriktning nationalekonomi vid Lunds Universitet. De senaste två månaderna har jag dock spenderat i Indonesien, där jag tack vare Sida’s Minor Field Study-stipendium kunnat samla in data och skriva min kandidatuppsats. Jag genomförde en kvantitativ studie om tidspreferenser i en by i norra Sumatra som tidigare varit involverad i ett naturvårdsprojekt i form av elefantpatrullering.

Under min studietid har jag även hunnit med ett utbytesår vid UC Berkeley i Kalifornien, där jag utöver studierna fick chansen att assistera vid ett forskningsprojekt inom miljöekonomi,samt jobba som volontärsamordnare på en miljöfilmfestival i San Francisco. Frågor om miljö och hållbar ekonomi är alltså något som intresserar mig både akademiskt och privat, tillsammans med frågor som rör ekonomisk ojämlikhet och global utveckling.

I övrigt tycker jag om att resa, laga mat och vara ute i naturen. Framför allt tycker jag om att lära mig om olika samhällsfrågor världen över, och ser därför oerhört mycket fram emot att praktisera på den svenska OECD-delegationen i vår och få en inblick i internationellt samarbete för ekonomisk utveckling.

Senast uppdaterad 25 jan 2018, 10.12