Vi välkomnar höstens praktikanter!

30 aug 2022

Måndagen den 5 september börjar Hanna Persson och Peg Magnusson deras praktik på Sveriges delegation vid OECD och Unesco i Paris.

Hanna skall vara på OECD-kontoret och Peg skall vara på Unesco-kontoret. Här presenterar de sig:

Hanna 

Mitt namn är Hanna Persson och jag ska praktisera på delegationen under hösten 2022. 

Praktiken utgör min sista termin på politices kandidatprogram på Uppsala Universitet med inriktning nationalekonomi.

Jag har ett brett samhällsintresse och har i mina studier inriktat mig mot både statistik och offentlig ekonomi, men har länge haft som mål att få använda dessa kunskaper praktiskt i en internationell kontext. Att få möjligheten att göra detta i en organisation som OECD, som kombinerar analys, policyutveckling och internationellt samarbete i några av vår tids mest brännande frågor, är en sann ynnest. 

Under praktiken ser jag mycket fram emot att lära mig mer om internationellt samarbete samt vilken roll Sveriges spelar i detta arbete. Det ska också bli väldigt kul att få omsätta lite av den kunskap jag förvärvat mig genom min utbildning och att få sätta mig in i de frågor som delegationen och OECD arbetar med.

Sist men inte minst ser jag mycket fram emot att att få möta nya människor och kulturer, någonting jag saknat mycket under de senaste två åren. Jag är övertygad om att praktiken kommer ge mig många värdefulla erfarenheter och möten och ser väldigt mycket fram emot att få komma igång!

Peg

Mitt namn är Peg Magnusson och jag ska praktisera på delegationen under hösten 2022.

Jag studerar just nu en internationell statsvetenskaplig master med inriktning European Affairs vid Lunds Universitet. I kombination med mina studier har jag arbetat som studentmedarbetare på Nordiska Ministerrådet i Köpenhamn. Där har jag ansvarat för projektadministration på deras internationella brandingprojekt. Jag har även studerat och arbetat ett år i södra Frankrike, så jag ser verkligen fram emot att få spendera hösten i Paris. 

Jag valde att söka praktiken på Unesco då jag alltid varit intresserad av kultur, hållbarhet och utbildningsfrågor. Att få chansen att arbeta med dessa frågor inom ramen för Unesco och den svenska delegationen känns därför oerhört spännande. Jag hoppas kunna utveckla mina kunskaper om förebyggande fredsarbeten, multilaterala samarbeten och internationella förhandlingar. Jag ser även fram emot att få bidra till främjandet av de globala målen och andra kulturinriktade satsningar. 

Jag är övertygad om att jag kommer ha en fantastisk tid på den Svenska delegationen!

 

 

 

Senast uppdaterad 30 aug 2022, 11.00