Vi välkomnar höstens praktikanter!

29 aug 2019

Måndagen den 9 september börjar Joel Jensen och Elias Matthiessen deras praktik på delegationen.

Joel skall vara på OECD-kontoret och Elias skall vara på Unesco-kontoret. Här presenterar de sig:

Joel Jensen

Mitt namn är Joel Jensen och jag anländer till Paris och Sveriges delegation vid OECD från Uppsala där jag studerar Politices kandidatprogrammet med inriktningen nationalekonomi.

Under våren skrev jag min kandidatuppsats som undersökte vilken effekt nybyggnation av hyresfastigheter hade på närliggande bostadsrättspriser i en strävan efter att finna om hyresrätter i sig självt driver socioekonomisk segregation eller om det snarare är ett verktyg för att motverka det. Dessvärre fann jag ingenting av statistisk signifikans men segregation, integration och bostadspolitik är tre områden som personligen intresserar mig och att OECD även arbetar aktivt med dessa frågor känns roligt.

Som en vän av internationellt samarbete och samverkan är det, vid sidan av möjligheten att bo i Paris, en inblick i en sådan betydande internationell organisations operativa arbete som framförallt tilltalar mig med praktikplatsen. Jag hoppas även på att kunna fördjupa mig inom internationella handelsfrågor. Det är någonting som har intresserat mig länge och det känns som jag har hamnat i helt rätt forum för att kunna öka både min förståelse och kunskap.

Det känns väldigt kul att få spendera hösten vid OECD!

Elias Matthiessen

Jag heter Elias Matthiessen och ska vara praktikant på Sveriges delegationen vid Unesco under höstterminen 2019. 

Jag är inne på mitt sista år av min masterutbildning i Globala Studier på Lunds universitet, och har tidigare studerat utvecklingsstudier i Stockholm, samt statsvetenskap i Frankrike.  Under mina studier har jag alltid haft stort intresse för internationella organisationer och multilaterala lösningar på våra gemensamma utmaningar. Min fokus har även varit på hur viktig bra, tillgänglig och jämlik utbildning är för utveckling och fred, samt rollen som vårat gemensamma kulturella arv har för vårt samhälle. 

Därför var det för mig självklart att söka till posten som praktikant på svenska delegation till Unesco. Det kommer vara en ära att få arbeta med en sådan stor och viktig organisation och representera Sverige, men framför allt tror jag att det kommer att vara otroligt givande, intressant och kul för mig. Jag hoppas kunna bidra med mycket av den kunskap och kompetenser jag fått från mina studier, och ser fram emot ett spännande halvår i Paris. 

 

 

 

Senast uppdaterad 29 aug 2019, 10.12