Vi välkomnar höstens praktikanter!

29 aug 2018

Måndagen den 3 september börjar Elsa Elmgren och Emma Hundertmark deras praktik på delegationen.

Emma skall vara på OECD-kontoret och Elsa skall vara på Unesco-kontoret. Här presenterar de sig:

Elsa Elmgren

Mitt namn är Elsa Elmgren och jag kommer under hösten 2018 att praktisera på Sveriges delegationen vid Unesco. Praktiken utgör min näst sista termin på juristprogrammet, som jag har läst vid Lunds universitet. Förra hösten tillbringade jag en termin vid Leiden University i Nederländerna, där jag bland annat läste internetrelaterad juridik, något som intresserar mig mycket. Under våren 2017 skrev jag min kandidatuppsats, där jag undersökte vilket genomslag svensk lagstiftning har på nätet och hur framförallt flickor drabbats av att juridiken har haft svårt att hinna med i den tekniska utvecklingen. Jag har sedan dess fördjupat mig ytterligare i frågor som berör unga och främst flickor. 

Något Unesco arbetar mycket med är jämställdhet och jag hoppas att jag under den här tiden kommer att kunna utveckla min kunskap gällande kvinnors och flickors särskilda situation i relation till mänskliga rättigheter. Yttrandefrihets- och utbildningsfrågor ser jag också mycket fram emot att lära mig mer om under hösten. Det ska bli väldigt roligt och spännande att nu få tillbringa en termin på Unesco!

Emma Hundertmark

Mitt namn är Emma Hundertmark och jag är höstens praktikant på Sveriges delegation vid OECD.

Jag studerar Politices Kandidatprogrammet vid Uppsala Universitet med huvudinriktning statsvetenskap och har även gjort en utbytestermin vid Thammasat University i Bangkok innehållande ämnen som diplomati, statsbudgetering och internationell handel samt cirkulär ekonomi och miljöpolitik.

Jag har tidigare erfarenhet från en fältstudie i Kenya, praktik i Kapstaden samt från två av UNFCCC:s klimattoppmöten: COP21 i Paris och COP22 i Marrakech, där jag deltog som civilsamhällesrepresentant och observatörsdelegat. Då mina biämnen är nationalekonomi och statistik har mitt primära intresseområde varit att följa finansmekanismen inom Parisavtalet och särskilt utvecklingen av den Gröna Klimatfonden (GCF). I dag är jag engagerad i Världsnaturfonden WWF:s ungdomsråd (WWF Sweden Youth) och i YMCA Research-Group on the Environment (YMCA-RGE).

Det känns både roligt och spännande att nu få möjligheten att återvända till Paris, där mitt miljö- och klimatengagemang tog fart för att få fortsätta utvecklas inom området. Med en förhoppning om att kunna bidra till delegationens fortsatta arbete med dessa frågor, ser jag mycket fram emot den kommande praktiken.

 

 

Senast uppdaterad 29 aug 2018, 09.45