Utrikeshandelsministern leder Global Deals styrkommitté på OECD i Paris

29 jan 2020

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg befinner sig idag i Paris för att leda mötet i Global Deals styrkommitté på OECD (the Organisation for Economic Co-operation and Development).

Det svenska initiativet Global Deal for Decent Work and Inclusive Growth är ett globalt partnerskap med syfte att främja social dialog och bättre villkor på arbetsmarknaden globalt. Initiativet handlar ytterst om att globaliseringens fördelar och vinster ska komma fler till del och att utmaningarna på den globala arbetsmarknaden ska hanteras gemensamt.

Global Deal har på några få år växt till att samla mer än 100 aktörer från hela världen. Bland de medverkande på dagens möte finns OECD:s generalsekreterare Angel Gurría och ILO:s generaldirektör Guy Ryder.

- I en polariserad värld behövs mer dialog mellan fackliga organisationer, arbetsgivare och regeringar. Mina erfarenheter från näringslivet har gjort mig övertygad om att utmaningarna på arbetsmarknaden ska hanteras gemensamt, såväl nationellt som internationellt. Det är en förutsättning för att nå flera av målen i Agenda 2030, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Senast uppdaterad 29 jan 2020, 12.16