Bra tillfälle att söka sig till OECD

26 jan 2018

Utrikesdepartementet inbjuder till seminarium om karriärmöjligheter i OECD.

Seminariet äger rum i Rosenbads konferenscentrum på Drottninggatan 5 den 8 februari kl 09.00-10.00, med efterföljande mingel.

OECD:s studier och rekommendationer har ett globalt genomslag. När den svenska politiken utformas och följs upp är OECD:s analyser och standarder ofta riktmärken. Svenska tjänstemäns erfarenheter från tjänstgöring vid OECD-sekretariatet är en stor tillgång i arbetet i Regeringskansliet och expertmyndigheterna. 

Under de kommande åren väntas en rad länder bli nya medlemmar i OECD. Då kommer sökande från dessa länder att prioriteras i OECD:s rekrytering. Svenskar som funderar på att söka sig till OECD bör ha detta i åtanke.

RK:s förvaltningschef Mikael Granholm inleder seminariet i Rosenbad. Chefen för OECD:s kompetensförsörjning Michèle Pagé och hennes medarbetare kommer att berätta om konkreta möjligheter och utmaningar. Efter presentationen blir det tillfälle att prata med OECD-besökarna, OECD-alumner och företrädare för den svenska OECD-delegationen.

Anmäl dig till seminariet via e-post till ud.hi-konferens@gov.se senast den 6 februari. Medtag giltig ID-handling. Antalet platser är begränsat.

FAKTA OM OECD

• Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) har 35 medlemsländer som representeras av ständiga delegationer och/eller tillresande delegater.

• Organisationen har sina rötter i organisationen OEEC som bildades 1948 för att administrera Marshall-planen. OEEC ombildades till OECD 1961 och fick ett mer globalt mandat.

• OECD:s råd är organisationens högsta beslutande organ och består av medlemsländernas ständiga representanter. Sveriges företrädare i rådet är Annika Markovic.

• OECD har cirka 250 kommittéer, arbetsgrupper och expertgrupper. Ungefär 1600 svenska experter och delegater besöker OECD varje år.

• ”PISA” (utbildning) och Economic Outlook (ekonomi) är exempel på OECD-publikationer som utgör underlag i utformningen av svensk politik.

•I organisationen arbetar cirka 3500 specialister och annan personal.

http://www.oecd.org/careers/ 

Senast uppdaterad 26 jan 2018, 11.04