Alice Bah Kuhnkes program under Internationella kvinnodagen

06 mar 2018

Den 8 mars kommer kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke bland annat att hålla ett direktsänd anförande för OECD:s konferens om jämställhet i näringslivet i Paris och tala om sitt arbete efter #metoo-uppropen i kulturbranschen vid Uppsala universitet.

– Internationella kvinnodagen känns särskilt betydelsefull i år efter de skakande uppropen i höstas under #metoo. Arbetet för jämställdhet och att alla ska ha lika rättigheter får aldrig avstanna, det är denna dag alltid en viktig påminnelse om, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Alice Bah Kuhnkes program under Internationella kvinnodagen (med reservation för ändringar):

Tid och plats

8 mars, Internationella kvinnodagen

11.15-11.30 Direktsänt anförande på OECD konferens om jämställdhet i näringslivet i Paris. Detta är en årlig konferens som hålls på Internationella kvinnodagen inom ramen för OECD Gender Initiative.

16.30-16.50 Deltar i scensamtal på Chefgalan tillsammans med moderatorerna Anna Mannheimer och Cissi Elwin.
Adress: Grand Hotel, Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm

18.15-19.30 Föreläser vid Uppsala universitet om jämställdhet och arbetet efter #metoo-uppropen i kulturbranschen. Föreläsningen arrangeras av föreningen Feministiska Samhällsstudenter i Uppsala, föreningen Feministiska juriststudenter och Utrikespolitiska föreningen.
Adress: Universitetshuset, Biskopsgatan 3, Uppsala

20.30-21.00 Delar ut priset Årets Selma. Årets Selma är ett feministiskt nyinstiftat pris som delas ut av SelmaStories, som är en del av Bonnierförlagen.
Adress: Södra teatern, Mosebacke torg 1, Stockholm

Senast uppdaterad 06 mar 2018, 16.34