Praktikanter till Sveriges ambassad i Maputo vårterminen 2020

20 sep 2019

Sveriges ambassad i Maputo söker nu två praktikanter inom politik, handel och kommunikation samt inom området energi och jämställdhet för vårterminen 2020.

Arbetsuppgifterna för båda praktikanterna kommer att vara både kort- och långsiktiga i sin karaktär.

Uppgifter under praktiken

Praktikant inom området politik, handel och kommunikation

Praktikanten kommer att arbeta med ambassadens verksamhet inom områdena politik, ekonomi, främjande och kommunikation. Arbetet kommer bestå av bl.a. följande uppgifter beroende på praktikantens studieinriktning och intresse:

Bistå i ambassadens arbete gällande politiska frågor, handelsfrågor samt Sverigefrämjande.

Bistå i analys, vid framtagande av underlag och bidra till ambassadens rapportering.

Inom ramen för ambassadens arbete i Moçambique bidra till kommunikationen via sociala medier, pressmeddelanden, artikelförfattande etc., samt delta i arbetet med evenemang och möten.

Praktikanten förväntas även att hjälpa till med praktiska och administrativa uppgifter, som till exempel för- och efterarbete under möten och seminarier.

Andra uppgifter kan tillkomma vid behov.

Praktikanten kommer att vara en del av ambassadens grupp för politik, ekonomi, främjande och kommunikation.

Praktikant inom området energi och jämställdhet

Praktikanten kommer att arbeta med ambassadens verksamhet med fokus på Sveriges utvecklingssamarbete inom energi och jämställdhet i Moçambique. Praktikanten kommer att arbeta tillsammans med ambassadens handläggare, med bl.a. följande uppgifter:

Delta i uppföljning av det pågående utvecklingssamarbetet inom energi och jämställdhet samt nya beredningar av samarbeten inom området.

Delta i ambassadens övergripande arbete med att genomföra strategin för Sveriges utvecklingssamarbete med Moçambique 2015-2020, samt i ambassadens integrerade arbete avseende miljö och klimat.

Delta i ambassadens övergripande arbete med att ta fram en ny strategi för Sveriges utvecklingssamarbete.

Inom ramen för ambassadens arbete i Moçambique bidra till kommunikationen via sociala medier, pressmeddelanden, artikelförfattande etc., samt delta i arbetet med evenemang och möten.

Praktikanten kommer att vara en del av ambassadens arbetsgrupp för stödområdet 1 - Förbättrad miljö, begränsad klimatpåverkan och stärkt motståndskraft mot miljöpåverkan, klimatförändringar och naturkatastrofer.

Praktikanten kommer att vara en del av ambassadens grupp för utvecklingssamarbete.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker två personer med gott omdöme som har god förmåga att arbeta självständigt och ta eget ansvar.

Vi förutsätter ett stort intresse för internationella frågor och för det specifika praktikplatsområdet samt en förmåga att snabbt ta till sig och analysera stora mängder information.

En mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, på svenska och engelska är ett krav. Kunskap i portugisiska eller spanska är mycket meriterande, främst förståelse.

Tidigare erfarenhet från arbete eller studier i en internationell miljö är meriterande och i synnerhet erfarenhet från regionen.

Övrigt

Praktiken bör motsvara en termins studier. Praktikanten ska vara inskriven vid svenskt universitet/högskola under hela praktikperioden.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder).

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.se/maputo.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken, kontakta ambassaden.maputo@gov.se

Vänligen tydliggör i ansökningsbrevet vilken praktikplats du är intresserad av.

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m m framgår (motsv) senast den 10 oktober 2019. Ansök via vårt rekryteringsverktyg.

_____

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Utrikesdepartementet, som är ett av elva departement, ansvarar för utrikes- och säkerhetspolitik, global utveckling och bistånd, handelspolitik, hjälp till svenskar i utlandet, folkrätt och mänskliga rättigheter, exportkontroll av krigsmateriel, internationella samarbeten med länder och regioner samt handels-, investerings- och Sverigefrämjande.

Senast uppdaterad 20 sep 2019, 13.37